İstanbul’un Fatih ilçesinde işlenen vahşette Semih Çelik önce Eyüpsultan’da kendisinin yaşadığı evde Ayşenur Halil’i daha sonrasında da Edirnekapı surlarında İkbal Uzuner’i öldürdü. Akabinde ise kendisini surlardan aşağıya atan Semih Çelik yaşamına son verdi.

19 yaşındaki Çelik’in babası Adem Çelik ve İkbal Uzuner’in babası Hasan Uzuner, olaydan sonra emniyet yetkililerine bilgi verirken olaylar daha da gün yüzüne çıktı.

Baba Adem Çelik oğlunun pandemi öncesinde Oğuz Canpolat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde okuduğunu söyledi. Oğlunun ayrıca 16 yaşına kadar imanlı birisi olduğundan söz eden baba, "Namazını da kılıyordu. Hatta bana, 'Neden namaz kılmıyorsun, cehennemde yanacaksın' da demişti” dedi.

BERABER İNTİHAR EDECEKLERMİŞ

Baba Çelik, 1 Mart 2022 tarihinde oğlunun okul arkadaşı İkbal Uzuner’in annesinin, eşini arayarak 'Senin oğlun benim kızımın beynini yıkamış, beraber intihar edeceklermiş' dediğini söyledi. O günün akşamında ise oğlunun bir halı sahada intihara teşebbüs ettiğini ve bu konuda da çocuk şubede ifade verdiğini ve ardından da Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi’nde tedavi gördüğünden söz etti.

TSK, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor! 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi TSK, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor! 3 PKK/YPG'li etkisiz hale getirildi

Semih Çelik İkbal Uzuner Ayşenur Halil

İkbal Uzuner’in babası Hasan Uzuner ise emniyete verdiği ifadede "kızının Semih Çelik ile bir dönem arkadaşlık ettiğini ancak Çelik’in kızını rahatsız ettiğini, bunun üzerine psikolojisinin bozulduğunu" kaydetti. 

PSİKOLOJİSİ BOZULDU

Kızının liseyi Fatih’te okuduğunu söyleyen baba, Semih Çelik ile okuldan tanıştıklarını Lise 3'üncü sınıfın ilk yarısında Semih’in kızını rahatsız etmeye başladığını belirtti. Bunun uzun sürmesi sonucu kızının okulunu değiştirmek durumunda kaldığını ifade eden baba, Semih ile arkadaşlık ettiği zamanlarda kızının psikolojisinin bozulduğunu da sözlerine ekledi.

İstanbul’un Fatih ilçesindeki Edirnekapı surlarında Cuma akşamı yaşanan olayda 19 yaşındaki Semih Çelik adlı katil, İkbal Uzuner’in kafasını keserek surlardan aşağıya atmış daha sonrasında da kendiside intihar etmişti.

Editör: Tolga Murat