Hayattaki tek gerçek şey zaman. Bizler yalanız, o ise gerçek. Ne olursa olsun yaşamaya devam eden tek gerçek. Bizden önce de vardı bizden sonra da olacak olan o.

Durdurulamaz, duraklatılamaz, kandırıp bir tek anlığına bile sahip olunamaz. Ehlileştirilemez, asla taviz vermez, ileriye hep ileriye doğru gider, o gider biz baka kalırız ardından.

BİZİ BİZDEN ALIR

Hayatın efendisi odur, kölesi biz. Devam için gerekli olan odur. Hep dinç, dimdik ve hep gençtir, çünkü bizimle beslenir zaman, biz veririz o alır, hatta bizi bizden alır. Biz gideriz, o kalır. O devam eder yoluna, dönüp bakmaz ardına. Orada ne olmuş, neden olmuş, nasıl olmuş diye durup bakmaz, kimler gelmiş kimler geçmiş umursamaz. Onun ritmine uyup, yaşayıp, yakalayabilene ne mutlu. Bir süre eşlik eder, güldürür, eğlendirir, sahipsin sanırsın ama yine ilk önce o yolda bırakır seni. Var sanırsın, bir bakarsın o çoktan gitmiş bile. Koşmak, yakalamak istersin ama bacakların yorgundur, kalbin yorgundur. Koşsan da yakalayamazsın, onun yolunda ölür gidersin de ona bir şey olmaz. Durmaz zaman, devam eder güle oynaya yoluna. 

HEM AŞK HEM NEFRET

Hem aşktır, hem nefret ettiğindir zaman. Bazen yavaş geçiyor sanırsın, bazen bir an kadar kısa hissettirir sana. Oysa hep aynıdır, hiç bozmaz kendini o. Aynı ritimde devam eder yoluna. Dost sanırsın güvenirsin yolda bırakır, inanırsın satar geçer, gider. Eninde sonunda gider yani, kalmaz sana. Sana kalmadığı gibi kimseye de kalmaz zaten. Hem herkesin, hem hiç kimsenindir çünkü o. Tutulamaz, tutuklanamaz, hapsedilemez, durdurulamaz, engellenemez. Acımasızca hep gidendir o, ardından bakakaldığındır. Zaman durmak bilmez, biz biteriz o bitmez.

ACIMASIZDIR ZAMAN, ACIMAZ BIRAKIR GİDER

Biz doğarız o zaten vardır, biz büyürüz o gülümser ve eşlik eder, biz yaş alırız o almaz, o sadece yol alır seninle. Koşturur ardından seni, peşi sıra sürükler. Koşarsın da bir süre sonra nefes nefese kalırsın, bir yerde durursun, o durmaz devam eder, acımasızdır zaman acımaz bırakır gider. Geçmişi yoktur, geleceği yoktur, şimdisi vardır. O da sana bağlıdır. Sen yaşarsan sana anılar, hatıralar bırakır. Sen yaşamazsan durup yaşamanı beklemez, yine gider, her şeye rağmen gider, hep gider. 

SEN DE ACIMA ONA

Haydi o halde yakaladığın anlardan başlayarak saçlarına tutun zamanın. Var gücünle at kahkahanı. Bırak savursun seni gücü yettiğince, git gidebildiğin yere kadar, gülümse. Gülmesen de eninde sonunda gidecek ya zaman. Bir kez olsun sen de acıma ona. Varken yaşa, farkındayken yap, yakala. O gittiğinde sana kalan sadece hatırların olacaksa eğer, kullan sen de zamanı, vazgeçme. Son nefesine kadar kullan. Sen geçmesen de bir gün O senden vazgeçtiğinde bile elinde kalan, hep güzel anılar olsun.

Varken yaşa…