Bir gazeteci ve yerel gazete sahibi olarak ben elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum. Ne yazık ki Ortaca Belediyespor ve Kulüp Başkanı Erem Kaya nezdinde hoş olmayan şeylerle karşılaştım.

Ortacalı hemşehrilerim ve sevgili bölge halkı, öncelikle Ortaca Belediyespor'un Bölgesel Amatör Lig'e (BAL) yükselmesinden dolayı hepinizle aynı sevinci ve gururu yaşıyorum. Yaklaşık iki yıldır da şahsım ve gazetem olarak ilçemizin spor kulübünü destekliyor, maçlarını canlı yayınlıyorum. Geçmiş yıllarda forma sponsoru olmuşluğum da var. Yani gelip geçici ya da anlık menfaatler uğruna "-mış" gibi yapanlardan değilim.

ORTACA BELEDİYESPOR VE EREM KAYA NEZDİNDE HOŞ OLMAYAN ŞEYLERLE KARŞILAŞTIM 

Bir gazeteci ve yerel gazete sahibi olarak ben elimden gelenin fazlasını yaptığıma inanıyorum. Ne yazık ki Ortaca Belediyespor ve Kulüp Başkanı Erem Kaya nezdinde hoş olmayan şeylerle karşılaştım, bu konularla ilgili bilgi sahibi oldum. Bunları da sizlerle paylaşmanın yapılabilecek en doğru şey olduğunu düşünüyorum. Umarım birazdan anlatacaklarım Ortaca Belediyesi'nin yeni yönetimine de yol gösterici olur.

KULÜP ORTACA HALKININ VE BELEDİYENİN UZANTISIDIR

Ortaca Belediyespor Kulüp Başkanı Erem Kaya, öncelikle bulunduğun yeri ve taşıdığın sıfatı iyi ölçüp tartman gerekir. Bu kulüp ne senin özel girişimin ne de bir vakıf. Ortaca Belediyespor, Ortaca halkının ve Ortaca Belediyesi'nin bir uzantasıdır. 

KİMSE ALINIP GÜCENMESİN

Özel hayatımızda, hepimizin siyasi görüşü, insanlar hakkında bir fikri olabilir. Ancak, Belediye'nin spor kulübünde görev almak, tüm bunları bir kenara koyup, halkın olanı tarafsız ve menfaat gütmeden yönetmeyi gerektirir. 
Kimse alınıp gücenmesin, birazdan okuyacaklarınız ya birebir görüşmelerimizde kendi ağzından çıkanlar ya da farklı ortamlarda yine kendi ağzıyla söylediği bilgiler...

ALİM UZUNDEMİR'İ AÇIKÇA DESTEKLEYİP SOSYAL MEDYADAN OY İSTEDİN

31 Mart Yerel Seçimleri'nden önce, eski Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir'i hem şahsi hem de kulüp başkanı sıfatıyla açıkça destekledin. Sosyal medya hesabından "OYUM ALİM UZUNDEMİR'e..." yazıp fotoğraf paylaştın hatta halktan oy da istedin. Seçim sonuçları beklediğin gibi çıkmayınca ne yaptın Sayın Erem Kaya? Apar topar bu destek paylaşımını sildin...

SANA ABİLİK YAPAN BİRİNE DESTEK MESAJINI SİLEREK Mİ KARŞILIK VERİYORSUN?

"Eee ne var bunda? Erem Kaya kişisel olarak kimseyi destekleyemez mi?" diyebilirsiniz. Tabii ki yapabilir. "AMA" yapılan paylaşıma "3 yıl önce Yönetimini devir aldığımız bir bebek gibi yeniden büyüttüğümüz büyük Ortaca Belediye Spor takımına ve ailesine verdiği sonsuz destek, emek ve özveri için bana yaptığı abilik, babalık için...." diyerek başlıyorsa, bu Kulüp Başkanı sıfatını ön plana koyarak bu sıfatla konuştuğu anlamına gelir.

Senin deyiminle, sana "abilik ve babalık" yapan birine, sanki ayıp bir şey yapmış gibi apar topar destek mesajını silerek mi karşılık veriyorsun Sayın Erem Kaya? Sayın Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan, bu paylaşımı görse seni "sevgili" koltuğundan mı alacaktı, yeni dönemde "kusursuz" başkanlık yapmana rağmen görev mi vermeyecekti yoksa Ortaca Belediyespor'a verilen destek mi kesilecekti?

BİR İNSANIN HER ŞEYDEN ÖNCE DURUŞU OLMALI

Bir insanın her şeyden önce "duruşu" olmalı. Duruşunuz sağlamsa herkes size saygı duyar, düşmanlarınız da buna dahil...

Sayın Erem Kaya, seçim öncesinde Doktor Alp Milasspor maçına takımı desteklemek için gelen ve o sırada Ortaca Belediye Başkan Adayı olan Sayın Evren Tezcan'a nasıl davrandın? Belediye kulübüne başkanlık yapmana, herkese eşit davranmana ve saygı göstermene rağmen sen bulunduğun konumun gücünü ne için kullandın?

EVREN TEZCAN'IN SOYUNMA ODASINA ALINMASINI ENGELLEMEDİN Mİ?

Devre arasında, soyunma odasına giderek takım oyuncularına destek vermek isteyen Sayın Evren Tezcan'ın soyunma odasına alınmasını engellemedin mi? "Takıma prim açıklayacaksa, prim verecekse öyle girsin." diye talimat vermedin mi?
Bu terbiyesizliği yaptıktan sonra seçimi Sayın Evren Tezcan'ın kazanmasından sonra ne oldu Sayın Erem Kaya? Ortaca Belediyespor'un yönetim ekibiyle birlikte Ortaca Belediyesi'ne gidip tebrik etmek varken sen ne yaptın? Ankara'dan tanıdığını arayıp Ortaca Belediye Başkanı Evren Tezcan ile tek başına özel görüşme talep ettin ve bu görüşmeye de tek başına gittin. Utanmadan...

"ORTACA BELEDİYESPOR'UN BANA BORCU VAR" DEMEDİN Mİ?

Ortaca Belediyesi'nden ilgili kişiler kulüp hakkında ve mali durumla ilgili bilgi almak için geldiğinde ne oldu Sayın Erem Kaya? Ne dedin?
"İyi durumdayız, Ortaca Belediyespor'un dışarıya borcu yok. Bana borcu var." dedin mi demedin mi? Kaldı ki kulübün aslında dışarıya ufak tefek borçları da var, bu da biliniyor Sayın Erem Kaya. Bu borçlara kendince açıklamalar getirmen, kulübün bu malzeme ya da hizmetleri aldığı ve parasının ödenmediği gerçeğini değiştirmiyor.

Kulübün sadece sana 1 milyon TL gibi bir borcu yok, kulüp yönetimindeki bazı yöneticilere de borcu olduğunu sen kendi ağzınla söyledin.

"GEREKİRSE BEN BU 1 MİYON TL'Yİ SİLERİM"

Ortaca Belediyesi'nin yeni yönetimine sana ait olan borç için ne dedin? "Gerekirse ben bu 1 milyon TL'yi silerim." demedin mi? Yönetim ekibinde kulübe borç verenlerin, bu borcu bağışlama niyetleri olduğu ve senin bunu engellediğin de konuşulanlar arasında...

Sen, babanın yanında maaşlı olarak çalışan biri değil misin Sayın Erem Kaya? Kirada oturmuyor musun? Senin geldiğin yer bir eğlence mekanının kapı güvenliği değil mi? Kaç milyon TL varlığın var da bir kalemde 1 milyon TL'yi silebileceğini söylüyorsun?

Haaa ama doğru... "Eğer haziran ayında yeniden Ortaca Belediyespor Kulüp Başkanı yaparlarsa, Bölgesel Amatör Lig'de sildiğin 1 milyon TL'nin fazlasını alırım." düşüncen varsa 1 değil 5 milyon TL de silersin...
Kulübün sana olan borcunu öne sürerek, Ortaca Belediyesi'nin yeni yönetimine 'aba altından sopa' mı gösteriyorsun?

NEDEN ŞAMPİYONLUK PRİMİNİ 25 BİNDEN 50 BİN TL'YE ÇIKARDIN?

Sayın Erem Kaya, kulübün sadece sana ve yönetimindeki bazı kişilere olan borcu 'senin ifadelerinle' toplam 1.5 milyon TL civarında. Mali durum ortadayken futbolculara ve personele şampiyonluk primi sözü verirken neden rakamı 25 bin TL'den 50 bin TL'ye çıkardın? Kim verecek aradaki farkı? Kulübün masörü, teknik kadrosu gibi personellerini çıkart sadece futbolcu kadrosu 24 kişi. 'Ego tatmini' midir bilmem ama keyfi olarak arttırdığın primin Ortaca Belediyespor'a ekstra maliyeti sadece futbolcular üzerinden 600 bin TL.

Ortaca Belediyespor'da futbolcu, teknik ekip veya personel kadrosunda olan ama aynı zamanda Ortaca Belediyesi'nde çalışan kişilere kendi ağzınla vaad verdiğin halde "ya zaten Belediyede çalışıyorlar ne parası vereceğiz daha" dedin mi demedin mi? 

Futbolcular, teknik ekip ve kulüp personelini toplayıp tüm yönetim olarak bir araya geldiğinizi, şampiyonluk kutladığınızı da göremedik...

GELECEK PLANIN NE?

Sayın Erem Kaya, adını öne koyarak söz verip, takım otobüsünde açıkladığın kişi başı 50 bin TL şampiyonluk primini herkes alabildi mi? Yoksa parasını alamadan ayrılan futbolcular var mı?

Sahi, kulübün mali bilançosunu, kimden, nerden ve neyin karşılığında ne kadar para geldiğini ve kime, nereye ve neyin karşılığında ne kadar para ödendiğini senden başka kim biliyor?

Sayın Erem Kaya, tüm bu yaptıkların, söylediklerin bir yana asıl sormak istediğim şu: Bir partiye ilçe başkanlığına mı oynuyorsun, Muğlaspor'a mı oynuyorsun (Üstün başarından dolayı Başkan Yardımcılığı teklifi aldın mı?), Federasyon'da bir göreve mi geleceksin, önümüzdeki seçim siyasete atılıp aday mı olacaksın, milletvekilliği mi istiyorsun? 
Ortaca Belediyespor'a, yoğun baskı ve istekler üzerine 'Yüzde 99' yeniden 'Başkan'mışsın tebrik ederim, gelecek planın ne?