Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ) Genel Müdürlüğü, suyun geri kazanımı ve çevrenin korunması için yürüttüğü projelerle atıksu arıtma kapasitesini yüzde 61 oranında artırdı. Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi turizm merkezlerine yönelik yatırımlarla, atıksu arıtma kapasitesi 1.6 milyon kişiye hizmet verecek düzeye çıktı.

1-846

GÜNLÜK 187 BİN METREKÜP SU GERİ KAZANILIYOR

MUSKİ, 32 atıksu arıtma tesisiyle günlük 187 bin metreküp su arıtarak doğaya kazandırıyor. 30 tesiste yapılan ileri biyolojik arıtma sayesinde elde edilen su yeşil alan sulamasında kullanılıyor.

BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

2-27

"SU KAYNAKLARIMIZI KORUMAK ÖNCELİĞİMİZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Muğla’nın doğal güzelliklerini ve su kaynaklarını korumak önceliğimiz. Yeni arıtma tesisi yatırımlarıyla, kentimizin her noktasına arıtma hizmeti sunacağız. Muğla, turizm sezonunda 5 milyon kişiye hizmet veriyor,” dedi. Muğla’da atıksu arıtma kapasitesinin artırılması, çevre koruma ve su kaynaklarının verimli kullanımı açısından önemli adımlar arasında yer alıyor.