Kültür-Sanat Haberleri

Ünlü dizilerin yönetmeni, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti

Ünlü dizilerin yönetmeni, dönemine damgasını vuran Hatırla Sevgili dizisi gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen, senarist ve yapımcı Tomris Giritlioğlu hayatını kaybetti. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Tomris Giritlioğlu için taziye mesajı yayımladı.

Abone Ol

Senarist ve yönetmen Tomris Giritlioğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında yaşamını yitirdi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Tomris Giritlioğlu için başsağlığı mesajı yayımladı.

BAKAN ERSOY'DAN TOMRİS GİRİTLİOĞLU'NUN VEFATINA İLİŞKİN TAZİYE MESAJI

Bakan Ersoy mesajında "Unutulmaz eserlerin yazarı, yönetmeni ve yapımcısı Tomris Giritlioğlu'nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim. Sinemamızın güçlü kalemine Allah'tan rahmet; yakınlarına ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun, başımız sağ olsun" ifadelerine yer verdi.

TOMRİS GİRİTLİOĞLU KİMDİR?

Tomris Giritlioğlu, 1957 yılında Hataylı bir ailenin çocuğu olarak Konya'da dünyaya geldi. TED Ankara Koleji'nde eğitim gören Giritlioğlu, Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra üniversite döneminde sinema yönetmeni olmaya karar verdi. TRT'de çevirmenlik ve asistanlık yapan Giritlioğlu, yönetmenliğe belgesellerle başladı.

Tomris Giritlioğlu, ilk uzun metrajlı filmi "Suyun Öte Yanı" ile birçok ödül kazandı. Giritlioğlu, 1999'da yönetmenliğini yaptığı, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "En İyi Film" ödülüne layık görülen "Salkım Hanımın Taneleri" ile ünlendi.

Giritlioğlu, emekliliğinin ardından özel televizyonlar için dizi projeleri üreterek Türkiye'de dönem dizilerinin öncüsü oldu.

Tomris Giritlioğlu, "Kurşun Yarası", "Çemberimde Gül Oya", "Hatırla Sevgili", "Asi", "Gönülçelen" gibi pek çok yapımda proje tasarımcısı ve yapımcı olarak görev aldı. Giritlioğlu, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede 67 yaşında hayatını kaybetti.