Muğla İçin Gelecek Platformu tarafından tarihi Saburhane Meydanı'nda 7. Tarhana Festivali gerçekleştirildi. Etkinliğe Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, AK Parti Muğla Milletvekili Kadem Mete, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve siyasi partilerin temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi katılım gösterdi. Çeşitli etkinliklerin yer aldığı festivalde, kazanlarda tarhana pişirildi. Geleneksel oyunların sergilendiği ve yöresel ürünlerin satışa sunulduğu festivalde, katılımcılara tarhana çorbası ikram edildi.

Menteşe’de Tarhana Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu (3)

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Tarhana çorbasının tadına bakmak isteyen vatandaşlar ikramlardan alabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

Menteşe’de Tarhana Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu (1)

Bodrum'da Sanat Güneşi anısına konser Bodrum'da Sanat Güneşi anısına konser

VALİ İDRİS AKBIYIK: MUĞLA'MIZ DİĞER TURİZM ALANLARINDA OLDUĞU GİBİ GASTRONOMİDE DE ÇOK İLERİ DURUMDA

Muğla Valisi İdris Akbıyık konuya ilişkin AA'ya yaptığı açıklamada kendisinin de bir teyzenin ikram ettiği tarhanayı içtiğini kaydetti. Vali Akbıyık, "Hakikaten tüm Türkiye'ye tavsiye ediyoruz. Binlerce insan bu tadı, bu lezzeti merak ediyor. Muğla'mız diğer turizm alanlarında olduğu gibi gastronomide de çok ileri durumda. Tabii festivalde sadece tarhana değil, turşusundan kuru fasulyesine kadar her türlü sebze, meyve ve doğal ürünlerimiz stantlarda var." diye anlattı.

İKİ BİN KİŞİLİK TARHANA 3 SAATTE PİŞİRİLDİ

Muğla tarhanasının yöreye özgü kuru biberler, börülce, sarımsak ve yoğurtlu olarak hazırlandığını belirten Aşçı Ali Uysal, festival için iki bin kişilik tarhananın 3 saatte pişirildiğini belirtti. 

Menteşe’de Tarhana Festivali Renkli Anlara Sahne Oldu (2)

Menteşelileri buluşturan Göktepe Festivali: Kültürel miras sergilendi Menteşelileri buluşturan Göktepe Festivali: Kültürel miras sergilendi

Kaynak: AA