Türkiye'ye ve Bodrum’a çizer, çevirmen, yazar, rehber, tarihçi kimliğiyle zengin bir miras bırakan Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer "Halikarnas Balıkçısı" 51. ölüm yıl dönümünde anıldı. Halikarnas Balıkçısı'nın Bodrum’a kattığı sayısız değerlerden "bitki mirası" temasıyla etkinlikler düzenlendi. Etkinlikler çerçevesinde, Halikarnas Balıkçısı’nın Bodrum’a kazandırdığı çeşitli bitkileri Hatice Orman rehberliğinde yerinde incelendi.

HALİKARNAS BALIKÇISI ANISINA DÜZENLENEN ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER İLE YAD EDİLDİ

"Halikarnas Balıkçısı’nın Bitki Mirası" temalı kent turu yoğun ilgi ve katılım görüldü. Prof. Ertan Tuzlacı "Bodrum Bitkileri ve Halikarnas Balıkçısı" konulu sunumunda kent turunda katılımcılar, öğrendikleri bilgileri pekiştirdi. Ardından Saner Gülsöken, "Bodrum’un Gayıkları" ve "Sünger, Biz, Başkaları ve Bodrum" kitaplarını imzaladı.

Bodrum Motofest sona erdi: Jandarma ve emniyet ekiplerinin katkılarıyla görkemli final Bodrum Motofest sona erdi: Jandarma ve emniyet ekiplerinin katkılarıyla görkemli final

HEDİYELER TAKDİM EDİLDİ

Ayrıca Bodrum Deniz Müzesi, Halikarnas Balıkçısı Anma Programına özel ücretsiz ziyarete açıldı. Program katılımcılarından ilk kayıt yaptıran 70 kişiye, 13 Ekim Anma Programına özel olarak Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü üretimi olan "lavanta kolonyası" ve Bodrum Yadigarı desteğiyle "şeker ilavesiz mandalin küpleri" hediye edildi.

MEZARINA ÇELENK SUNULDU

Diğer taraftan Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tanju Aksu, Cevat Şakir Kabaağaçlı'nın mezarını ziyaret ederek Başkan Tamer Mandalinci’nin çelengini bıraktı.

Kaynak: İHA