Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Menteşe Belediyesi işbirliği ile düzenlenen 31. Muğla Kültür ve Sanat Şenliği etkinlikleri kapsamında, Ressam Devrim Erbil'in "Muğla'ya Sevgilerle" sergisinin açılışı Sekibaşı Hamamı'nda yapıldı. Ortaya koyduğu minyatür resimlerini, dünyanın en seçkin sanat galerilerinde on binlerce kişinin ziyaret ettiği Devrim Erbil'in "Muğla'ya Sevgilerle" isimli resim sergisi sanatseverlerden yoğun ilgi gördü. 

"İLÇENİN ADININ KÜLTÜR VE SANATLA ANILMASINI HEDEFLİYORUZ"

Sergide açılış konuşması yapan Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal şu ifadeleri kullandı:

Muğla'daki gösterisi iptal edildi! Müjdat Gezen'e ne oldu? Belediyeden açıklama Muğla'daki gösterisi iptal edildi! Müjdat Gezen'e ne oldu? Belediyeden açıklama

"Kıymetli Prof. Dr. Devrim Erbil hocamızın bu özel sergisinin Sekibaşı Hamamı Kent Belleği'nde açılıyor olmasını çok değerli buluyoruz. Dünya kenti sloganıyla çıktığımız bu yolla ilçenin adının kültür ve sanatla anılmasını hedefliyoruz. Tüm sanatseverler bu sergideki eserleri derinlemesine inceleyecek ve resimlerin perspektifinde kaybolacaklar. Bu özel sergi kentimizin sanat hayatının çok önemli bir etkinliği olarak hafızalarda kalacak. Bu eşsiz sergiyi Muğla'ya taşıyan, bize yeni bir bakış açısı kazandıran Sayın Devrim Erbil hocamıza ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras'a katkılarından dolayı teşekkür ediyorum."

"MENTEŞE İÇİN ÖNEMLİ BİR TARİHTİR"

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise burada gerçekleştirdiği konuşmada "Devrim Erbil hocamızın bugün burada olması bu sergiyi burada açması Menteşe için önemli bir tarihtir" ifadelerine dikkat çekti. 

Konuşmaların akabinde Başkan Aras ve Başkan Köksal tarafından günün anısına Devrim Erbil'e kristal baca şeklinde teşekkür plaketi takdim edildi. 

15 EKİM'E KADAR ZİYARETE AÇIK

Ressam Devrim Erbil'in "Muğla'ya Sevgilerle" adlı sergisi, 15 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak.

DEVRİM ERBİL'DEN BODRUM'DA SERGİ: MUSTAFA KEMAL’İN RESSAMLARI DEĞİL, AYNI ZAMANDA ASKERLERİYİZ DEVRİM ERBİL'DEN BODRUM'DA SERGİ: MUSTAFA KEMAL’İN RESSAMLARI DEĞİL, AYNI ZAMANDA ASKERLERİYİZ

Editör: Huri Kaptan