BODRUM'DA KAÇAK BARAKA VE MİNİBÜS EKİPLERCE YIKILDI BODRUM'DA KAÇAK BARAKA VE MİNİBÜS EKİPLERCE YIKILDI

Devlet Sanatçısı, ünlü Ressam Prof. Devrim Erbil ressam Devrim Erbil'in "Bodrum ve Giclee" adlı sergisi, Bodrum Belediyesi Mausolos Sergi Salonu'nda açıldı. Sergi kapsamında, alüminyum üzerine giclee baskı tekniği ile yapılan 28 eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi, 30 Eylül'e kadar ziyaretçilerine açık olacak.

Devrim Erbil'den Bodrum’da Resim Sergisi

DEVRİM ERBİL: KENDİMİ SANATA ADADIM

Sergisinin açılışında konuşma yapan Erbil, sanatla ilgili konuşmayı sevdiğini belirterek şunları dile getirdi:

"Çünkü sanat konuşmayınca olmayan bir olgudur. Ne kadar çok sanattan konuşulursa, ne kadar yaygınlaşırsa o kadar büyük anlam taşır. Ben büyük bir tutkuyla sanata yöneldim. Kendimi sanata adadım, yayılmasına adadım."

ATATÜRK'E HAYRANLIĞINI DİLE GETİRDİ

Ayrıca Erbil, sanatçı bir aile olduklarını ve yüzlerce sanatçı yetiştirdiğini belirterek Atatürk'e hayranlığını şöyle ifade etti:

"Biz burada sadece Mustafa Kemal’in ressamları değil, aynı zamanda askerleriyiz. Alkışlarınızdan anlıyorum ki bu, Atatürk duygusunu kavramak ve anlamak demektir. O’na olan hayranlığım, O’nun resimlerini yapmaya oturduğum her zaman, O’nun gözlerinde gördüğüm ışığın gençliğe ve Türk ulusuna yol göstereceğine inanıyorum."

Sanatçının oğlu Evrim Erbil ise söz konusu tekniği, Bodrum'daki atölyelerinde uyguladıklarını, babasının yönlendirmesi ile eserlerin son halini aldığını aktardı. 

Editör: Huri Kaptan