Ula

MUĞLA’DA ÜÇ KÖPEK ZEHİRLENDİ! 'KATLİAM YASASI' MECLİS'TE GÖRÜŞÜLÜRKEN HAYVANLAR SOKAKTA ÖLDÜRÜLÜYOR

Gökova Mahallesi'nde üç sokak köpeğinin zehirlenmesi, 'Katliam Yasası' tartışmalarının devam ettiği bir dönemde büyük tepki topladı. Muhtar Ulaş Bavut, konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Abone Ol

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova Mahallesi’nde üç sokak köpeğinin zehirlenmiş halde bulunması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. 'Katliam Yasası' olarak adlandırılan ve sokak hayvanlarının uyutulmasını öngören yasanın Meclis'te görüşülmeye devam ettiği bu dönemde, sokak hayvanlarına yönelik saldırılar endişe verici boyutlara ulaştı.

ZEHİRLENMİŞ KÖPEKLER BULUNDU

Önceki akşam Gökova Mahallesi’nde üç sokak köpeği zehirlenmiş olarak bulundu. Yerel halk, zehirlenen köpeklerin zararsız olduğunu belirterek yaşanan olaya tepki gösterdi. Bazı köpeklerin ise kayıp olduğu ifade edildi.

MUHTAR BAVUT: "KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Gökova Mahallesi Muhtarı Ulaş Bavut, olayın ardından yaptığı açıklamada konunun takipçisi olacaklarını belirtti. Bavut, "Köpeklerden biri hayvan hastanesinde, biri yolda, biri de olay yerinde hayatını kaybetti. Gündüz hava sıcak olduğu için hayvanlar gölge yerlerde uyuyorlardı. Durumun boyutu daha sonra net şekilde belli olacak. Sahipli köpeğini arayan kişiler de var. Hayvan hastanesi ve komutanlıkla iletişim halindeyiz" dedi.

HALK TEPKİ GÖSTERDİ

Mahalle sakinleri, zehirlenerek öldürülen hayvanların zararsız olduğunu belirterek yaşanan katliama büyük tepki gösterdi. Vatandaşlar, yetkililerin bir an önce bu tür olaylara karşı önlem almasını talep etti.