Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF), Garanti BBVA desteğiyle yürüttüğü Türkiye'nin Canı Yanmasın Destek Programı çerçevesinde Sivil Alan Hareket Ağı Derneği "Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi"ni hayata geçiriyor.

YEREL HALKIN BİLİNÇLENDİRİLMESİ AMAÇLANIYOR

Ula'da yürütülecek olan "Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi", bölgedeki 16 mahallede orman yangınlarına karşı hazırlıklı olma ve mahallelerin etkin müdahale kapasitelerinin artırılmasını amaçlıyor. Diğer yandan çalışmalar ile afet risk yönetimi ve topluluk temelli müdahale konularında yerel halkın bilinçlendirilmesi ve ilgili kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesi planlanıyor.

DİJİTAL RİSK HARİTASI OLUŞTURULACAK

Ayrıca proje ile mahalle sakinleriyle birlikte tespit edilen noktalardan Dijital Risk Haritası oluşturularak OGM, Aydem ve Belediyeler gibi ilgili kurumların yangın sezonu öncesinde önleyici çalışmalarına katkı sağlanması bekleniyor. 

Diğer taraftan olası bir yangın durumunda Dijital Kaynak Veritabanı kullanılarak, muhtarlar ve mahalle sakinleri koordine edilecek ve OGM personeliyle bilgi paylaşımında bulunulacak. 
Proje kapsamında ayrıca farkındalık, bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri de düzenlenerek yüksek riskli günler boyunca mahalle sakinlerinin teyakkuz durumunda olması sağlanacak.

MUĞLA'DA "BİZ" ETKİNLİĞİ YAPILDI MUĞLA'DA "BİZ" ETKİNLİĞİ YAPILDI

7 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Orman yangını riskini azaltmak ve olası yangınlara karşı daha hazırlıklı olmak için Haziran 2022 tarihinde başlatılan "Türkiye'nin Canı Yanmasın Destek Programı" çerçevesinde bugüne kadar 7 proje hayata geçirildi. "Mahalle Afet Risk ve Kaynak Çalışmaları Projesi" ile birlikte proje sayısı 8'e ulaştı.

Editör: Huri Kaptan