Kültür-Sanat Haberleri

Muğla’da Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş konserle anıldı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, halk ozanı, büyük üstat Neşet Ertaş’ı vefatının 12. yıldönümünde düzenlediği "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri" ile yad etti. Konsere, Neşet Ertaş'ın sevenleri yoğun katılım ve ilgi gösterdi.

Abone Ol

Türk Halk Müziği'nin önemli ismi Neşet Ertaş, vefatının 12. yılında da unutulmadı. Büyük halk ozanı Neşet Ertaş vefatının yıldönümünde, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde  organize edilen "Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Anma Konseri" ile Muğla'da anıldı.

EMEL TAŞÇIOĞLU NEŞET ERTAŞ'IN 23 ESERİNİ SESLENDİRDİ

Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenen anma gecesinde, sahne alan sanatçı Emel Taşçıoğlu Neşet Ertaş’ın sevilen eserlerinden Gönül Dağı, Acem Kızı, Ah Yalan Dünya olmak üzere 23 tanesini seslendirdi. Anma konseri, Selçuk Murat Kızılateş'in sanat yönetmenliğinde gerçekleşti. 

BAŞKAN ARAS: NEŞET ERTAŞ’I MUĞLA’DA TÜRKÜLERİYLE ANDIK

Anma programına katılan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Anadolu’nun bağrından çıkan, sesi, türküleri, duruşu ile büyük bir sanatçı olan Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş’ı Muğla’da türküleriyle andıklarını ifade etti. Başkan Aras gecede Neşet Ertaş türkülerini seslendiren sanatçı Emel Taşçıoğlu’na da teşekkürlerini sundu.