Menteşeliler bu etkinlikte buluşacak! Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği başlıyor Menteşeliler bu etkinlikte buluşacak! Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği başlıyor

Menteşe'ye bağlı Göktepe Mahallesi'nde 21 Eylül Cumartesi günü Göktepe Kültür ve Sanat Festivali'nin10'uncusu düzenlendi. Festivalde bölgenin kültür mirası sergilendi. Göktepe'de bu yıl 10'uncusu düzenlenen festival kortej yürüyüşüyle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterisi yapıldı.

AHMET ARAS: GÖKTEPE TARİHİ VE KÜLTÜREL DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKIYOR

Etkinlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Göktepe'nin tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıktığını dile getirdi.

GONCA KÖKSAL: BU KÜLTÜREL DEĞERLERİMİZ NESİLLER BOYU SÜREKLİLİĞİNİ KORUMALI

Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal da kültür, doğa, tarih, gelenek ve göreneklerin korunarak devam ettirilmesi gereken bir miras olduğunu vurguladı. Köksal, sadece yapı ve meydanları koruyarak bu mirası sürdürmenin mümkün olmadığını belirterek "Geleneklerimizi, mutfağımızı, danslarımızı, folklorumuzu da koruyup çocuklarımıza öğretmemiz gerekiyor. Bu kültürel değerlerimiz, nesiller boyu sürekliliğini korumalı." diye konuştu.

ZEYTİNYAĞI FABRİKASI AÇILDI 

Festival kapsamında, zeytinyağı fabrikasının açılışı ve zeytinyağı tadım eğitimi gerçekleştirildi. Aynı zamanda bölgede yaşayan kadınların hazırladığı yöresel ürünlerin sunumu ve satışı yapıldı. Vatandaşlar yöresel ürünlerin bulunduğu stantlara yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Huri Kaptan