Muğla Haberleri

KISA MOLA MERKEZLERİ BODRUM VE YATAĞAN'A AÇILIYOR!

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Kısa Mola Merkezleri engelli ailelere büyük destek sağlıyor. Yeni merkezler Bodrum ve Yatağan'a açılıyor.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye’de bir ilk olan Kısa Mola Merkezleri, engelli bireylerin ve ailelerinin yüzünü güldürüyor. Menteşe, Milas, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde faaliyet gösteren merkezler, 411 aileye 8 bin 300 kez hizmet vererek büyük bir sosyal destek sağladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras'ın talimatıyla, Bodrum ve Yatağan ilçelerine de yeni merkezler açılacak.

ENGELLİ BİREYLER VE AİLELERİ İÇİN BÜYÜK DESTEK

Kısa Mola Merkezleri, 6 yaş ve üzeri engelli bireyleri ayda 4 kez, maksimum 3 saat süreyle misafir ediyor. Engelli bireyler, talep edilmesi durumunda özel nakil araçlarıyla evlerinden alınıp merkeze getiriliyor ve tekrar evlerine bırakılıyor. Merkezlerden yararlanan anneler, bu hizmetin kendilerine terapi gibi geldiğini belirtiyor.

"KISA MOLA, BİZE TERAPİ GİBİ GELİYOR"

Marmaris Kısa Mola Merkezi’nden yararlanan Melek Şenol, merkezin çocuğu için güvenli ve keyifli bir alan olduğunu belirterek, “Umut’un annesiyim. Evladım eve mutlu gelince ben çok mutlu oluyorum. Tüm annelere gönül rahatlığıyla Kısa Mola’yı öneriyorum” dedi. Diğer anneler de benzer şekilde bu hizmetten memnun olduklarını dile getiriyor.  Bodrum ve Yatağan’a açılacak yeni merkezlerle daha fazla aileye ulaşmayı hedefliyor.