Türkiye’de önemli bir halk sağlığı sorunu olan HPV (İnsan Papilloma Virüsü) virüsü kaynaklı kanser vakaları son yıllarda artma eğilimi gösterirken Muğla Büyükşehir Belediyesi 9-45 yaş aralığındaki kız çocuklarına ve kadınlara yönelik rahim ağzı kanseri aşısının ikinci başvurularını başlattı. Büyükşehir Belediyesi, projenin ilk etabında 9-26 olan yaş aralığını daha fazla vatandaşa ulaşmak için 9-45 yaş aralığına çıkardı.

KİMLER YARARLANABİLECEK?

Muğla Büyükşehir Belediyesinin HPV aşısı başvurularına; Muğla’da ikamet eden, herhangi bir kamu kurumundan sosyal yardım alan veya bu yaş aralığında olup şehit-gazi yakını olan, yine bu yaş aralığında yüzde 40 ve üzerinde engelli raporu bulanan 9 ve 45 yaş aralığındaki kadın ve kız çocukları yararlanabilecek. Ayrıca başvurular için belirtilen adreslere ve [email protected] mail adresine belgelerle veya bireysel olarak başvuru yapılabilecek.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Muğla Büyükşehir Belediyesi HPV Aşısı'na bireysel başvuru yapmak için il genelinde 9 merkez belirledi. Vatandaşlar Bodrum‘da Konacık Mahallesi Atatürk Bulvarı Bitez Kavşağı No:144/1, Milas’ta Cumhuriyet Mahallesi Halil Bey Bulvarı No:151/A, Yatağan’da Konak Mah. Nevzat Özsoy Cad. No:34/1, Menteşe’de Emirbeyazıt Mahallesi Uğur Mumcu Bulvarı No:14 2 Nolu Hizmet Binası, Marmaris’te Armutalan Mah. Belediye Caddesi No:4, Datça’da İskele Mahallesi Çevre Yolu Caddesi No:1/A, Ortaca’da Beşköprü Mahallesi Atatürk Bulvarı No:100, Fethiye’de Cumhuriyet Mahallesi 501. Sokak No:7/A, Seydikemer’de Cumhuriyet Mahallesi Çarşı Cad. No.23/B adreslerindeki Büyükşehir sağlık birimlerine kimlik fotokopisi, herhangi bir kurumdan sosyal yardım aldığını belgeleyen evrak veya Engelli raporu % 40 ve üzeri, şehit yakını olduğunu belirten evraklar ile başvuru yapabilecekler. 

BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI BAKANLIK "DUR" DEDİ: MUÇEV’İN GÖCEK'TEKİ YAT LİMANI PROJESİNİN ÇED SÜRECİ SONLANDIRILDI

Bireysel başvuru yerine internet üzerinden başvuru yapacaklar ise [email protected] mail adresine belgeleri gönderebilecek.
 

Editör: Huri Kaptan