Muğla Haberleri

İYİ PARTİ MUĞLA MİLLETVEKİLİ ADAYLARI BEHÇET SAATÇİ VE ÖMER KAYA DALAMAN'DA

28'inci dönem milletvekili seçimlerine 31 gün kaldı. Tüm siyasi partilerin milletvekili adayları sahada seçmenle buluşmaya başladı. İYİ Parti Muğla milletvekili adayları Behçet Saatçi ve Ömer Kaya, bugün Muğla'nın Dalaman İlçesinde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Abone Ol

İYİ Parti Muğla Milletvekili adayları Behçet Saatçi ve Ömer Kaya’nın ilk durağı İYİ Parti Dalaman ilçe binası oldu. Burada partililerle bir araya gelen iki milletvekili adayından Behçet Saatçi, kısa bir durum değerlendirmesi yaptı. Saatçi, “İYİ Parti’nin listesi oy istenmeyecek bir liste değil. Genel Merkez tarafından belirlenen adaylarımızın hepsi düzgün insanlar” ifadesini kullandı.  


BEHÇET SAATÇİ: "GENEL ANLAMDA DEĞİŞİM ŞART"
Bu kısa süreli sohbetin ardından 28'inci Dönem İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayları Behçet Saatçi ve Ömer Kaya, Haber48 Gazetesi'ne konuştu. İlk söz deneyimli bir siyasetçi olan Behçet Saatçi’nindi. Muğla siyasetinin önemli ismi Saatçi, Muğla’nın önceliklerini şöyle sıraladı:  “Muğla ülkemizin en özel yerlerden birisi. Turizmde Antalya’dan sonra gelen ikinci il. Turizm var, tarım var, ticaret var, balcılık var. Sektör çeşitliliği var ama genel anlamda bütün sektörlerin sıkıntıları var. Her şeyden önemli olan nasıl yönetileceği. Yoksa sorunun çözümü gayet basit. Tarımda ne dersin? Ürün alım garantili ekim yaptıracağım. Kalitesini konrtol edeceğim ve Muğla’yı bir marka haline getireceğim. Turizmde altyapı eksikliklerinin giderilmesi için yukarıdan yerel yönetimleri destekleyip güçlendirecek tedbirleri alacağız. 


"BÜYÜKŞEHİR YASASINI EN KISA SÜREDE DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Büyükşehir yasasına gelince... Bu konuda hiç mütevazı olmayacağım, kitabını yazarım. Hiç katkı sağlamayan bu yasayı en kısa sürede değiştireceğiz.Bu ve bunun gibi pek sorunu size anlatırım ama genel anlamda önce bir değişimin yaşanması lazım. Bu süreçte Ömer kardeşimle beraber yola düşeceğiz. Onun gençliği,  bizim birikim ve tecrübemizle çok güzel bir sinerji yaratacağız.” 


ÖMER KAYA: "DALAMAN İÇİN 27 YIL SONRA BİR İLK"
Seçim yarışına giren en genç isimlerden biri olan Ömer Kaya da, hocası olarak gördüğü Behçet Saatçi ile aynı sahada olmaktan duyduğu memnuniyeti şu sözlerle dile getirdi: “Bir Fethiye efsanesidir ve biz bu efsaneyle büyüdük. Dalaman, 27 yıl aradan sonra ilk defa bir milletvekili adayı çıkardı. Bu büyük şeref bana nasip oldu. Ben de bundan sonra Dalaman için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırım.”


DALAMAN'DA ESNAF VE PAZAR YERİ ZİYARETİ
İYİ Parti Dalaman İlçe Başkanlığı ziyaretinin ardından ilçede esnaf ve pazar yeri ziyaretine başlayan İYİ Parti Muğla Milletvekili Adayı Behçet Saatçi ve Ömer Kaya’ya esnafın ve vatandaşın ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Son olarak Dalaman pazar yerinde hem pazar esnafları hem de vatandaşlarla konuşan İYİ Parti Muğla milletvekili adayları Saatçi ve Kaya’ya özellikle kadınlar hayat pahalılığına ilişkin sorunlarını aktardılar. 


VATANDAŞLARIN İZLENİMLERİ
“Fethiye’yi siz Fethiye yaptınız” diyen bir kadın ve eşiyle  yaptığı sohbetten sonra pazarda alışveriş yapan bir başka kadın Saatçi’ye “Pazarda fiyatlar çok pahalı, elimiz yanıyor. Para verirken elimiz yanıyor” eleştirisi yaparken Behçet Saatçi de bu sözlere karşılık “Siyaset iddia işidir. Düzeltmek için geldik.” cevabını verdi. Bir başka kadın da pazarda yarım saatte bitecek işlerinin daha ucuza nereden bulurum arayışıyla saatlerce sürdüğünü şu sözlerle ifade etti: “Pazar çok pahalı ve onun için iki saaten önce çıkamıyoruz. Bir başka sorunda mülteciler. Biz iki torbayı zor alırken onların arabalar dolusu alışveriş yaptığını görmek kendi ülkemizde bizim canımızı yakıyor. Daha bir çok sorun sayabilirim ama öncelik ekonomi ve mülteciler...”  


BEHÇET SAATÇİ: "HAYAT NORMALLEŞECEK"
“Hayat pahalı ve herkes çok üzüntülü ne olacak bu işin sonu” diye konuşmasına  başlayan bir başka vatandaş için de “Düzelteceğiz” sözü veren Saatçi, “Ana problemi tüm vatandaşlar özetlediler. Biz bunları çözmeye geliyoruz. Ülkede üreten ürettiğinin karşılığını, ücretli de çalıştığının karşılığını aldığı sürece, fiyat istikrarı yakalandığı ve iktidara güven oluştuğu sürece bu anormal artışlar normale dönecektir. " dedi.