Dünya Haberleri

İSRAİL TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE BAYRAK AÇTI

Suların durulmadığı İsrail Cephesi'nde yeni bir provokasyon gecikmedi. Türk Büyükelçiliğinde İsrail bayrağı açıldı.

Abone Ol

İsrail - İran arasındaki gerginlik devam ederken, dikkatler Türkiye bacağına çevrildi. İsrail tarafından Türkiye'ye karşı gerçekleştirilen provokasyonlara bir yenisini eklendi. 

Dünya ülkeleri arasında skandal olarak tabir edilen yeni provokasyon için, Tel Aviv'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği'nin üzerinde havalandırdıkları İnsansız Hava Aracı (İHA), elçiliğin üzerinde İsrail bayrağı açtı. 

TÜRK BÜYÜKELÇİLİĞİNDE İSRAİL BAYRAĞI

Bir kişi tarafından uçurulan dron, Türk Büyükelçiliği'nin üzerine geldiğinde Türk bayrağının tam üzerindeyken İsrail bayrağını açtı. Haniye'nin ölümü sonrası tansiyonun durmadan yükselmeye devam ettiği bölgede Türkiye'ye yönelik provokasyonlar hız kesmeden devam ediyor. 

Ohad Ben Hamo isimli bir İsrail vatandaşı,  Başkent Tel Aviv'de bulunan Türkiye Büyükelçiliği'nin üzerinde dron uçurdu. İsrail asıllı vatandaş büyükelçilik binasında dalgalanan Türk bayrağının üzerine geldiğinde dronla İsrail bayrağı açtı.

Diğer taraftan, İsrail'in suikasti sonucu hayatını kaybeden Haniye için aldığı yas kararı sonrasında, Türkiye'de olduğu gibi Tel Aviv'deki Büyükelçilikte de bayrakların yarıya indirilmesi İsrail'de infiale yol açmıştı. Yaşanan hadise üzerine ise İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz tepki olarak sosyal medyadan da skandal bir paylaşım yaparak "Elçilik temsilcileri Haniye'nin yasını tutmak istiyorsa Türkiye'ye gidip Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yas tutabilir" demişti.