RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU

Ukrayna büyük bir hükümet değişikliğine hazırlanırken, çok sayıda üst düzey yetkiliden istifa geldi. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin "güçlendirilmiş hükumet" için salı günü duyurduğu kabine değişikliği kapsamında Ukrayna’da peş peşe gelen istifa dalgasına dün Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba’nın istifasının eklenmesinin ardından ülkenin yeni dışişleri bakanı belli oldu. 

Ukrayna Parlamentosunun internet sitesinde, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Sibiga'nın Dışişleri Bakanı olarak atanmasına ilişkin Devlet Başkanlığı kararname tasarısını parlamentoya sunduğu yer almıştı.

ESKİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ UKRAYNA DIŞİŞLERİ BAKANI OLDU

Ukrayna Parlamentosu, Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve aynı zamanda 2016-2021 yılları arasında Ukrayna’nın Ankara Büyükelçiliği görevini üstlenen Andriy Sibiga'yı (Andrii Sybiha) yeni dışişleri bakanı olarak atadı. Birkaç yıl boyunca Ukrayna Cumhurbaşkanlığında görev alan Sibiga, dış politika ve stratejik ortaklıkları denetledi.

Bu gelişmelerin ardından parlamentonun bugün sekiz yeni bakanını daha ataması bekleniyor.

UKRAYNA PARLAMENTOSUNDA PEŞ PEŞE İSTİFA! DIŞİŞLERİ BAKANI DA SUNDU... UKRAYNA PARLAMENTOSUNDA PEŞ PEŞE İSTİFA! DIŞİŞLERİ BAKANI DA SUNDU...

Editör: Huri Kaptan