Muğla Haberleri

FETHİYE VE SEYDİKEMER ARASINDAKİ SULAMA SUYU KRİZİNE MUĞLA VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA!

Fethiye’nin Söğütlü Mahallesi sakinleri, sulama suyu olarak kullandıkları suyun bölünerek Seydikemer’in mahallelerine verilmesine karşı eylem yapmıştı.Muğla Valiliği, Fethiye ve Seydikemer ilçeleri arasındaki sulama suyu krizine ilişkin açıklamada bulundu.

Abone Ol

Muğla Valiliği, Fethiye ve Seydikemer ilçeleri arasında yaşanan sulama suyu sorununa ilişkin önemli bir basın açıklaması yaptı.

MUĞLA VALİLİĞİ KONUYA AÇIKLIK GETİRDİ

Valilikten yapılan açıklamada, Fethiye'nin Söğütlü Mahallesi ile Seydikemer’in Paşalı, Çayan, Ortaköy ve Ören mahalleleri arasındaki tarım arazilerinin sulama suyunun paylaşımı konusundaki sıkıntılara çözüm bulunması amacıyla DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından gerekli çalışmaların başlatıldığı belirtildi.

"ADLİ VE İDARİ İŞLEM BAŞLATTIK"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Bu süreçte, Bozluca su kaynağına vatandaşlar tarafından yapılan müdahale nedeniyle Seydikemer Kaymakamlığı tarafından 3091 sayılı Kanun kapsamında yasal işlem başlatılmıştır. 09.08.2024 tarihinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından suyun mahalleler arasında tahsis edilmesi amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar sırasında bazı ki şilerce su miktarının arttırılması talep edilmiştir. Yapılan tüm uyarılara rağmen eylemlerine devam eden ve saldırı ile mukavemet gösteren kişiler hakkında adli ve idari işlemler başlatılmıştır.” Ayrıca, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların HES ile ilgili olmadığı, yalnızca tarımsal sulama amaçlı kullanılan kaynağın adil dağıtımını sağlamayı amaçladığı vurgulandı.