İstanbul’un Fatih ilçesinde yaşanan kan donduran olay 4 Ekim tarihinde Edirnekapı surlarında meydana geldi. Edirnekapı surlarının üzerine çıkan cani Semih Çelik, 19 yaşındaki İkbal Uzuner’in kafasını keserek aşağıya attı. Ve ardından da boğazına ip geçirerek surlardan aşağı atlayarak intihar etti.

Türkiye’yi derinden sarsan bu olayın hemen ardından dehşet verici detaylar ortaya çıktı. Semih Çelik’in bu olaydan yarım saat kadar önce Eyüpsultan'da 19 yaşındaki Ayşenur Halil'i katlettiği ve dilini kestiği belirlendi.

Semih Çelik'in babası ile yapılan görüşmede Ayşenur Halil'in ölen Çelik'in eski kız arkadaşı olduğu İkbal Uzuner'in ise oğlunun okul arkadaşı olduğu ortaya çıktı. Baba ile yapılan görüşmelerde Çelik'in daha önceden de psikolojik sorunlarının olduğu ve hatta hastanede tedavi gördüğü söylendi.

Yürütülen soruşturma kapsamında Çelik’in önce eski kız arkadaşı Ayşenur Halil'i öldürerek dilini kestiği ve ardından da Fatih'teki okul arkadaşı İkbal Uzuner'in yanına giderek kızın bedenini 6 parçaya ayırıp Edirnekapı surlarına götürdüğü belirlendi.

Semih Çelik İkbal Uzuner

FETÖ artıkları ile mücadele: Propaganda yapan 177 hesap yöneticisi tespit edildi FETÖ artıkları ile mücadele: Propaganda yapan 177 hesap yöneticisi tespit edildi

Semih Çelik’in evinde yapılan ilk aramalarda odasında buldukları bir defterde karakalem çalışmaları gözlemlendi. Yapılan incelemeler doğrultusunda defter üzerine çizilmiş, kafası ile vücudu birbirinden ayrılmış ve vücudu parçalanmış şekilde karakalem resim olması dikkatlerden kaçmadı.

Semih Çelik'in katlettiği İkbal Uzuner için geçtiğimiz yıl çektiği videoda bazı detaylar ortaya çıktı. Çelik videoda, "İkbal seninle özel olarak vedalaşmak istedim. Sonunda ölüyorum. Benim yüzümden yaşamış oldukların için özür dilerim. Ama benim için güzeldi her şey. Bundan sonra korkmana endişe etmene gerek kalmayacak.

Umarım normal bir yaşam yaşayıp güzel ölürsün. Ama sana söylemem gereken bir şey var. Dün beni gördüğün gün seni öldürmeye gelmiştim. Bu hayattan çıkarken can almak istiyorum. Bu insanın sen olmasını istiyorum. Bu insanın sen olması daha değerliydi” sözlerini sarf etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Tolga Murat