Menteşe'de 18 Ekim'de çıkan ve dün sabah kontrol altına yangının diğer mahallelere sıçramaması için ekiplerin sarp arazide 6 kilometre şerit açtığı belirtildi. Turnalı Mahallesi'ndeki ormanlık alanda 18 Ekim sabahı erken saatlerde çıkan ve rüzgarın etkisiyle yayılan yangın, ekiplerin havadan ve karadan yoğun müdahalesiyle dördüncü günde söndürüldü.

Ormancılar 6 Kilometrelik Yangın Şeridi Ile Alevlerin Önünü Kesti (1)

Menteşe’de Tarhana Festivali renkli anlara sahne oldu Menteşe’de Tarhana Festivali renkli anlara sahne oldu

YANGIN ŞERİDİ İLE ÖNLENDİ 

Bölgede, soğutma çalışmaları sürerken alevlerin yeniden parlaması ihtimaline karşı gerekli tedbirler alındı. Alevlerin önünün, dik yamaçların bitimiyle başlayan sırt hattında kesildiği aktarıldı. Edinilen bilgiye göre yangının asırlık kızılçam ağaçlarına ve Kıran köyüne ulaşmasının önüne, ekiplerin iş makineleriyle açtığı "yangın şeridi" ile geçildi. Öte yandan ekiplerin gece gündüz çalışarak açtıkları 6 kilometrelik hat, dron ile görüntülendi.

Diğer taraftan hat boyunca bekleyen arazöz ekipleri, yanık saha içerisindeki tütmelere su atan yangın söndürme helikopteri, şeritteki çalışmalarına devam eden iş makineleri ve yangının yeşilden siyaha döndürdüğü Turnalı sırtları havadan kayda alındı.

Kaynak: AA