ABD'de yaşanan bankacılık kriziyle beraber artan resesyon endişeleri ve Fed yönlü seyir altın gram fiyatı için belirleyici oluyor. Kaplıçarşı'da gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet Altını en çok takip edilenler arasında başı çekti.

Altın Gram Fiyatı, Kur Korumalı TL mevduat sisteminin devreye alınması sonrası daha çok altın ons fiyatındaki seyirle yön buluyor. ABD'de baş gösteren banka iflasları sonrası artan resesyon riskleri beraberinde altın başta olmak üzere güvenli liman talebini artırdı. Nitekim altın fiyatları kırdığı rekorlarla son dönemin en çok konuşulan yatırım enstrümanı olarak dikkat çekmeye başladı. 

ALTIN GRAM FİYATI TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDI

MUĞLA'DAN ZEYTİNYAĞI FIŞKIRIYOR! AĞUSTOS AYI İHRACATI 94 MİLYON DOLARI GÖRDÜ MUĞLA'DAN ZEYTİNYAĞI FIŞKIRIYOR! AĞUSTOS AYI İHRACATI 94 MİLYON DOLARI GÖRDÜ

Ons altın 2.028 dolar seviyesini aşarak son 13 ayın en yüksek düzeyini test ederken buradan esen rüzgarın etkisiyle gram altın fiyatı da 1255 TL ile tüm zamanların zirvesini gördü. Yaz aylarında artan düğünler öncesi altın gram fiyatı serbest piyasada 1300 TL'ye dayandı. Ons altın en son 9 Mart 2022 tarihinde 2010 dolar düzeyinin üzerinde işlem görmüştü.

Altın başta olmak üzere piyasalarda Fed'in olası para politikaları ve resesyon riskleri etkili oluyor.

Kaynak: Sabah

Editör: TE Bilisim