Oyunun konusu şöyle özetlenebilir.  İstanbul’dan yola çıkan Doğu Ekspresi'nde, farklı karakterlerin yanı sıra dünyanın en ünlü dedektifi Hercule Poirot da vardır. İlk gece trende vahşi bir cinayet işlenir. Bir kişi bıçaklanarak öldürülür ve artık herkes şüphelidir. Üstelik cinayetin işlendiği kompartman  fazlaca kanıtla doludur. Poirot'ın  hayatında ilk defa kafası karışmıştır. Maktulü kim ya da kimler neden öldürmüştür? Sıradan bir yolcu grubu gibi görünen kişiler aslında bir şeyler mi saklamaktadır. Tren bir dağ başında kara saplanıp mahsur kalınca Poirot polis gelmeden katil ya da katilleri bulmak için zamanla yarışmaya başlar.

Halikarnas Balıkçısı  51. ölüm yıldönümünde de unutulmadı: Bodrum’da anıldı Halikarnas Balıkçısı 51. ölüm yıldönümünde de unutulmadı: Bodrum’da anıldı

Oyunun, efektlerle seyirciye görsel bir şov sunacağı düşünülürken, oyun sırasında gerçekleştirilen kar efekti, tren sisi, hem tren önü barkovizyon perdelerinden hem de vagon içindeki pencerelerden çeşitli sinematik görüntülerle seyircilere  farklı bir atmosfer yaşatacak gibi görünüyor.

Christie'nin dünyaca ünlü dedektifi Hercule Poirot karakterini, oyuncu  Atilla Şendil canlandırıyor.  Oyunun yönetmen koltuğunda, tiyatro dünyasının önemli isimleri Atilla Şendil ve Savaş Özdural oturuyor. Oyunun kadrosunda yer alan diğer isimler ise şöyle;  Nazan Diper, Özdemir Çiftçioğlu, Pelin Turancı, Hakan Akın, Ozan Dağara, Oya İnci, Ebru Karanfilci, Can Esendal, Ilgın Angın, Fatih Özacun, Kerem Tataroğlu.

Kaynak: ihlas