Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 9'uncusunu düzenlediği aynı zamanda dünyada ve Türkiye’de ilk olan Uluslararası Zurnazen Festivali tüm coşkusuyla devam ediyor.

DEVRİM ERBİL'DEN BODRUM'DA SERGİ: MUSTAFA KEMAL’İN RESSAMLARI DEĞİL, AYNI ZAMANDA ASKERLERİYİZ DEVRİM ERBİL'DEN BODRUM'DA SERGİ: MUSTAFA KEMAL’İN RESSAMLARI DEĞİL, AYNI ZAMANDA ASKERLERİYİZ

MÜZİK ZİYAFETİ ZURNAZEN FESTİVALİ'NİN İKİNCİ GÜNÜNDE MENTEŞE'DE DEVAM ETTİ

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 9'uncu Uluslararası Zurnazen Festivali, Menteşe'de yüzlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu. Festivalin ikinci gününde farklı illerden gelen zurna ustalarının performanslarıyla başlayan etkinlikte, ünlü sanatçı Öykü Gürman da sahne aldı.

Oyku Gurman

9.Uluslararası Zurnazen Festivali’nin Menteşe'deki ikinci günü etkinliğine; Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, 27.Dönem Muğla Milletvekili Mürsel Alban, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras burada yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze kültür ve sanatla iç içe olan çok önemli bir şehirde yaşadıklarını vurgulayarak hemşehrileri ile böyle bir etkinlikte birlikte olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ahmet Aras-3

AHMET ARAS: ZURNAZEN FESTİVALİ MUĞLAMIZA ÇOK YAKIŞIYOR

Belediye Başkanı Ahmet Aras konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Muğla binlerce yıldır sanatla, kültürle yaşamış bir şehir. 110 antik kente sahip Muğlamızdaki antik kentlerin her biri antik tiyatrolara sahip. Buralarda binlerce yıl önce de sanat icra edilmiş aynı zamanda insanlar bir araya gelerek demokrasiyi geliştirmişler. Geçmişten gelen değerlerini yaşatan çok önemli bir kentte yaşıyoruz. Siz değerli hemşehrilerimi burada görmekten dolayı çok mutluyum. Seçimler öncesi ve sonrasında çok yoğun bir döneme girdik ve sizlerle böyle bir organizasyonda ilk defa bir araya geliyoruz. Dünya’da ve ülkemizde ilk olan, farklı coğrafyalardan sanatçıları bir araya getiren Zurnazen Festivali Muğlamıza çok yakışıyor. Davul, zurnanın bizlerin hayatında çok önemli bir yeri vardır. Düğünlerimizden halk oyunlarımıza hepsinde bu enstrüman vardır. Uluslararası Zurnazen festivalimiz ile 4 ilçemizde çok değerli sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturacağız. Kültür ve sanatın şehri Muğla bu tür etkinliklerle Dünya Kenti Muğla vizyonuna emin adımlarla yürüyecek” 

Zurnazen Mentese

Hem geleneksel müziğin hem de modern ritimlerin buluşma noktası olarak Menteşe'de unutulmaz bir kültürel etkinlik olarak damgasını vuran festival, Muğla'nın farklı renklerini ve seslerini buluşturarak bu yıl da büyük beğeni toplamaya devam ediyor.

Editör: Huri Kaptan