Yatağan

YATAĞAN'DA YENİ TERMAL TURİZM TESİSİ KURULUYOR!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Bağkaya Mahallesinde jeotermal kaynak kullanımını içeren günübirlik termal turizm tesisi kuruyor.

Abone Ol

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan’ın Bağkaya Mahallesinde "Jeotermal Kaynak Kullanımı ve İşletme Tesisi" kurmayı planlıyor. ÇED süreci tamamlanan proje için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından "ÇED gerekli değildir" kararı verildi.

JEOTERMAL KAYNAK KULLANIMI PLANLANIYOR

Proje, 24 Temmuz 2023’te başlatılan ÇED süreci kapsamında ruhsat alanında bir jeotermal sondaj noktası oluşturularak jeotermal kaynak akışkanının kullanılmasını içeriyor. Akışkan, ruhsat sahasında kurulacak günübirlik termal turizm tesisinde kullanılacak. Projenin maliyeti 73 milyon 839 bin 887,94 TL olarak belirlendi.

ORMAN ARAZİSİ ÜZERİNDE

Proje alanı, ifraz işlemleri sonucu 139 Ada, 5 ve 6 Parsel ile 139 Ada, 1 Parsel alanlarına dönüştürülen 1829 ve 1830 numaralı parsellerden oluşuyor. Proje, orman arazisi niteliğindeki 139 Ada, 3 ve 331 Ada, 1 nolu parsel alanlarında gerçekleşecek.

BÖLGE TURİZMİ VE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK

Soda üretim tesisi olarak kullanılan ve şu an atıl durumda olan fabrika binası, proje kapsamında yıkılarak değerlendirilmiş olacak. Proje, âtıl alanların değerlendirilmesi, ülke ve bölge turizmine katkı sağlanması, bölge istihdamına katkı sağlanması ve doğal kaynakların verimli bir şekilde kullanılması amacıyla hayata geçiriliyor.