Yatağan'da 17 Ağustos Cumartesi günü öğle saatlerinde başlayan yangın kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanı küle çevirmişti.

Yava Mahallesi'nde başlayan yangında çok sayıda ağaç ve binlerce canlı ölürken yangının çıkış sebebi olarak iki arıcının ihmali gösterilmişti. 21 saat süren yangının başladığı bölgede inceleme yapan jandarma ekipleri, arıcılık yapılan alandan kaynaklandığını tespit etti ve Yatağanlı arıcılar M.Ş. (78) ve oğlu İ.Ş. (47) gözaltına alındı. Arılara tütsü ile duman verirken yangına neden oldukları belirlenen baba oğul dün tutuklanmıştı.

"TÜTSÜYÜ SÖNDÜRDÜĞÜMÜZE EMİNİZ"

Tutuklu şahısların savcılıktaki ifadeleri ortaya çıktı:

"Babamla birlikte arılara şerbet vermek ve tütsü yakmak için alana gittik. Babam tütsüyü çam ağacının kuruyan yapraklarıyla yaktı. İşimiz bittikten sonra tütsüyü söndürmek için kapağını açtık ve üzerine su döktük. Tütsüyü tamamen söndürdükten sonra kovanların arkasına bıraktık. Olay yerinden saat 12.00 civarında ayrıldık

Saat 13.20 civarında, kovanların bulunduğu bölgede dumanı fark ettik. Babam oraya bakmaya gitti. Biz tütsüyü söndürdüğümüze eminiz, yangının bizden kaynaklandığını düşünmüyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum."


Yangın ayrıca Nebiköy, Kayırlı ve Ramada mahallelerinde 58 evin tahliye edilmesine neden olmuş, bölgede büyük ekonomik zarar meydana gelmişti.

YATAĞAN YANGININA SEBEP OLAN İKİ ARICI TUTUKLANDI YATAĞAN YANGININA SEBEP OLAN İKİ ARICI TUTUKLANDI

Editör: Haber48 Editör