Yatağan Termik Santrali’nden  Bereket Holding’e bağlı 120’si santral işçisi, 67’si kömür sahasında çalışan işçi olmak üzere toplamda 187 işçinin işine son verildi.

Evrensel'in haberine göre; işçiler, işten atıldıklarını telefonla öğrendi. Telefonla arayan yönetici tazminatların üç taksitte ödeneceğini söyledi.

Yatağan Belediye Başkanı Mesut Günay, Yatağan Termik Santrali’nden işçi çıkarmalarına tepki gösterdi. Bir basın açıklaması paylaşan CHP'li Günay, şu ifadeleri kullandı.

ÖZELLEŞTİRMELERİN SONUCU

Yatağan Termik Santrali’nin devlet eliyle işletilmesi, özelleştirilmemesi için tüm uyarılarımız ve verdiğimiz mücadeleye rağmen yapılan özelleştirmenin sonuçlarından sadece birisi bugün yaşadığımız durumdur. 

Yatağan halkının ve santral işçilerimizin hiç içine sinmeyen bir şekilde özelleştirilen santralin özelleştirme sürecinde verilen hiçbir işçinin mağdur edilmeyeceğine dair sözler unutulmamalıdır. Eğer ki santrali devralan firma maliyetleri karşılayamaz noktaya gelmiş ve tasarruf adıyla işçileri çıkarmaya başlamışsa kamulaştırma çok ciddi bir biçimde ele alınmalı ve işçilerimizin mağduriyeti ortadan kaldırılmalıdır.

Bir takım yanlış hamlelerin ve kararların faturasının emekçilere kesilmesi asla kabul edilemez. Termik santraller sıradan işletmeler değildir. Durumu sadece ekonomik olarak ele almak ve yaşananları ekonomik tedbirler olarak göstermek mümkün değildir. 

Yatağan (2)

YATAĞAN'DAKİ ASTIM ORANLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Yatağan’da sokağa çıkmayın, pencerelerinizi kapatın, maske takın gibi anonsların yapıldığı günler çok uzak değildir ve hatrımızdadır. Bilimsel veriler göstermektedir ki; Yatağan’da astım, koah ve kanser oranları ülke ortalamasının üzerindedir. Termik santrallerin insana ve çevreye verdiği zarar herkesin malumudur. Buna rağmen yurtsever Yatağan halkı ülkemizin karanlıkta kalmaması adına bu termik santrali içine sindirmiş ve yıllarca bunun bedelini ödemiştir. 

Dolayısıyla Yatağan Termik Santrali’nin de bölgeye ve bölge insanına borçları vardır. Bunun önceliği de sosyal ve ekonomik kalkınmaya sağlaması gereken katkıdır. İşçileri çıkarmak bir yana bölge insanı için bir istihdam alanı olması gerekmektedir.

AZERBAYCAN MUĞLA'DAKİ YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK İÇİN AMFİBİ UÇAĞI GÖNDERDİ AZERBAYCAN MUĞLA'DAKİ YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK İÇİN AMFİBİ UÇAĞI GÖNDERDİ

Yatağan Belediye Başkanı olarak bu yapılan yanlıştan bir an önce dönülmesini umuyor ve konunun takipçisi olduğumun kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum.”

HABER MERKEZİ

Editör: Haber48 Editör