Usta oyuncu Sevil Üstekin 79 yaşında hayatını kaybetti. Üstekin'in vefatını Film-San Vakfı duyurdu. Yapılan açıklamada "Oyuncu Sevil Üstekin'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz" denildi.

1945 Elazığ doğumlu Üstekin, Kapıcılar Kralı'nda Kemal Sunal'la birlikte sergilediği performansla hafızalara kazınmış, 90'lı yılların kült dizisi Mahallenin Muhtarları'nda "Müzevir Müzeyyen" karakteriyle yaklaşık 10 yıl ekranda kalmıştı.

SEVİL ÜSTEKİN KİMDİR?

Üsküdar Amerikan Kız Lisesi mezunu Sevil Üstekin, Muhsin Ertuğrul’un başkanlığında özel bir tiyatro okulunda (LCC Language and Culture Center) 3 yıl eğitim gördü.

1969’da Sersem Kocanın Kurnaz Karısı oyunuyla profesyonel oldu. Bizim Tiyatro, Gazete Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatrosu, Nisa Serezli - Tolga Aşkıner Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, Şan Tiyatrosu ve Dormen Tiyatrosu’nda çalıştı. Burada tanıştığı ve kendisi gibi oyuncu olan İsmet Üstekin ile evlendi.

1976 yılından itibaren sinema filmlerinde rol aldı. Şaban Oğlu Şaban, İyi Aile Çocuğu, Garip ve Şalvar Davası gibi unutulmaz filmlerinde oynadı. 1992 yılında Mahallenin Muhtarları dizisinde "Müzevir Müzeyyen" karakterini canlandırdı. Koçum Benim, Erkeksen Seyret ve Memur Muzaffer gibi dizilerde rol aldı.

İki kez Avni Dilligil Ödülü kazanan sanatçının, bir de TV ödülü vardır. Üstekin, Kapıcılar Kralı filminde Kemal Sunal ile birlikte rol aldu ve Kapıcı Seyit'in karısı Hacer'i canlandırmıştı.

Editör: Haber48 Editör