Fransız aktör Alain Delon önceki gün 88 yaşında hayatını kaybetti. Yakışıklılığıyla dünya çapında ün kazanan Fransız sinemasının altın çağının yıldız isminin vefat haberini çocukları duyurdu.

HALUK LEVENT: 30 YILLIK SAHNE HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM! HALUK LEVENT: 30 YILLIK SAHNE HAYATIMDA İLK KEZ BÖYLE BİR ŞEY YAPTIM!

"Alain Fabien, Anouchka, Anthony ve köpeği Loubo, babalarının vefatını duyurmaktan derin üzüntü duymaktadır. Kendisi Douchy'deki evinde, üç çocuğu ve ailesiyle birlikte huzur içinde hayata gözlerini yumdu" açıklamasının ardından sinemaseverler ve Delon'un hayranları büyük üzüntü yaşadı.

TRT Haber, Alain Delon'un ölüm haberini ekrana getirirken spikerin Fransız isimlerini telafuz ederken zorlanması sosyal medyada gündem oldu.

"TRT Türkçesi" olarak nam salan TRT spikerlerinin hitabet ve diksiyon becerileri Alain Delon haberinde tartışma yarattı.

BU NASIL TELAFFUZ?

Sosyal medyada, "Yahu 80'lerde, 90'larda çok iyi hatırlıyorum, bu tip şeylere azami dikkat edilirdi TRT'de, sunucuların diksiyonları harikaydı, pek çoğu yabancı dil bildiği için de yabancı kelimelerin telaffuzlarında böyle bariz hatalar yapılmazdı" yorumları geldi.

Tam adıyla Alain Fabien Maurice Marcel Delon 8 Kasım 1935 tarihinde Sceaux kentinde dünyaya geldi. Yalnızca Fransa'nın değil, Avrupa'nın da en önemli aktörlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Haber Merkezi