Bodrum, Milas, Datça ve Kavaklıdere'deki orman yangınlarının ardından Ula ve Yatağan yangını da tamamen kontrol altına alındı. Bugün öğlen saatlerinde ise Menteşe'de ormanlık alandan dumanlar yükseldiği görüldü. Ekiplerin kısa sürede müdahalesiyle yangın büyümedi.

Yangın nedeniyle dün akşam Yatağan'a girişler kapatılmıştı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, X hesabından yaptığı açıklamada "Ula ve Yatağan’daki yangınlar KONTROL ALTINA ALINDI. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.

Aydın Bozdoğan ve İzmir Menderes yangınlarını da tamamen kontrol altına almak için müdahalelerimiz sürüyor"
ifadelerini kullandı.

ULA'DA SOKAK ORTASINDA SİLAHLI SOYGUN YAPAN ŞAHISLAR YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ ULA'DA SOKAK ORTASINDA SİLAHLI SOYGUN YAPAN ŞAHISLAR YAKALANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

VATANDAŞLAR DA ÇALIŞMALARA KATILDI

Ula Belediyesi ise "Yangın söndürme çalışmaları Orman Genel Müdürlüğü Personel ve hava araçlarının, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Personellerinin, Belediye Personellerimizin ve vatandaşlarımızın müdahalesi sonucu kısmi kontrol altına alınmış, soğutma çalışmaları devam etmektedir" açıklaması paylaştı.

Bölgede rüzgarın etkisiyle zaman zaman meydana gelen alevlenmeler ve parlamalara ekipler hızla müdahale ederek alevlerin yeniden yükselmesini engelliyor.

Yeniden alevlenme riskinin ortadan kaldırılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

MENTEŞE'DE YÜREKLER AĞZA GELDİ! ORMAN YANGINI BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI MENTEŞE'DE YÜREKLER AĞZA GELDİ! ORMAN YANGINI BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI

Editör: Haber48 Editör