Datça

PLAJLARI RANTA TESLİM EDEN DATÇA BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ KURT VATANDAŞA "DALKAVUK" DEDİ

Datça'da vatandaşın bedava denize gireceği sahil kalmadı. İlçe genelindeki ranta sessiz kalan ve ses çıkaranlara "Halk dalkavuğu" diyen Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt’un tavırlarına vatandaşlar isyan etti.

Abone Ol

Datça'daki koyların neredeyse tamamı özel işletmelerin şezlongları ile kapatıldı, vatandaşın bedava denize gireceği sahil kalmadı. Protesto gösterisi yapan vatandaşlar 5 ay önce seçilen belediye başkanını göreve davet edip rantın değil halkın yanında olmaya çağırdı.
 
Datça’nın en güzel koylarından bazıları olan Taşlık, Kumluk, Ilıca, Hayıtbükü, Ovabükü, Palamutbükü, Karaincir koyları şezlonglarla istila edilince, Datçalılar hastane altındaki halk plajında balık istifi gibi denize girmek zorunda kaldı.

AYTAÇ KURT'TAN TEPKİ ÇEKEN SÖZLER

Vatandaşlar olaya büyük tepki gösterirken, Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt kamusal haklarını savunan vatandaşlara "Halk Dalkavukluğu yapıyorlar" suçlaması yaptı.

Başkan Kurt'un bu sözlerine Şezlongsuz Datça İnisiyatifi ve Kent Konseyi büyük tepki gösterdi. Şezlongsuz Datça İnisiyatifi gönüllüleri belediye binasının önünde bir protesto yaparak, belediyenin anayasaya uyması gerektiğini söyleyip Belediye Başkanı Aytaç Kurt’u da rantın değil halkın yanında olmaya çağırdılar.

Datçalılar belediyen kendi tasarrufu altındaki sahillerde, hatta kendisine ait arsada bile işgale engel olmadığını savundu.

Yaz boyunca sıkıntılı bir tatil yaşayan Datçalılar, kamuya ait olan alanların Belediye Başkanı’nın da göz yumması ile halka paralı hale getirilmesini kınadı.