Datça'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla düzenlenen anma programında bu topraklar için canını feda eden şehitler unutulmadı. Datça Kaymakamı Murat Atıcı, Belediye Başkanı Aytaç Kurt ve ilçe protokolü, Datçalı şehitlerin mezarlarına ziyaret gerçekleştirdi. Şehitlerin mezarlarına karanfiller bırakıldı ve dualar edildi.

KAYMAKAM MURAT ATICI: ŞEHİTLERİN EMANETİNE SAHİP ÇIKMAK BOYNUMUZUN BORCU

Anlamlı ziyarette konuşma yapan Kaymakam Murat Atıcı, şehitlerin fedakarlıklarının ulusun bağımsızlık mücadelesinde ne denli önemli bir yere sahip olduğunu vurguladı. Kaymakam Atıcı, "Bu topraklarda hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Onların bize bıraktığı emanetlere sahip çıkmak boynumuzun borcudur” ifadelerinin altını çizdi.

PLAJLARI RANTA TESLİM EDEN DATÇA BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ KURT VATANDAŞA "DALKAVUK" DEDİ PLAJLARI RANTA TESLİM EDEN DATÇA BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ KURT VATANDAŞA "DALKAVUK" DEDİ

Datça Şehit Zafer Bayramı

DATÇA BELEDİYE BAŞKANI AYTAÇ KURT: BU RUHU GELECEK NESİLLERE AKTARMAK BÜYÜK BİR SORUMLULUK

Şehitlerin Türkiye’nin bağımsızlık ve egemenliğinin teminatı olduğunu dile getiren Datça Belediye Başkanı Aytaç Kurt ise "Bu topraklar, şehitlerimizin kanlarıyla sulandı. Onların fedakarlıkları, milletimizin var olma mücadelesinin temel taşlarını oluşturuyor. Bu ruhu gelecek nesillere aktarmak, tarihimize sahip çıkmak, bizler için büyük bir sorumluluktur" dedi.

Duygusal anlara sahne olan ziyaretlerde, şehit aileleri evlatlarının anısını yaşatmanın onurlu bir görev olduğunu anımsattı. 

Editör: Huri Kaptan