MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri büyük bir başarı göstererek TEKNOFEST 2024'te finale kaldı.
Danışmanlığını Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan’ın yaptığı projenin ekibinde MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri Fatih Emre Yıldız, İrem Alaiye ve Halim Ceylan yer aldı.
Üniversiteyi en iyi şekilde temsil ettiklerini ifade eden proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Enis Karaarslan, “2019 yılından beri afet ve afet kaynak yönetimi olarak çalışmalarımızı sürekli yeniliyor ve iyileştirmeler üzerine çalışıyoruz. DS4H blokzincir araştırma ağımız üzerinde prototipler çalışıyor. Daha önce de afet yönetimi alanında projelerimiz çeşitli yarışmalarda derece aldı. Bu konuda çeşitli yayınlarımız var. Çalışmalarımıza MSKÜ ALM Metaverse Laboratuvarında devam ediyoruz. Öğrencilerimizin fikri afet kaynak yönetimi alanında fark yaratmayı amaçlıyor. Bunu merkeziyetsiz ve güvenilir bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Onlar Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiler” dedi.
9 KATEGORİDE 90 PROJE DEĞERLENDİRİLDİ
TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarında ilk değerlendirmeleri geçen 9 kategoride toplam 90 proje değerlendirmeye alındı. Her kategoride jürilerin verdiği karar neticesinde 27 proje ödüle layık görülecek. Derece alan projeler, çalışmalarını TEKNOFEST 2024 kapsamında sergileyecek ve ödüllerini alacak.
MSKÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri TEKNOFEST 2024'te finale kaldı.
— MuğlaSıtkıKoçmanÜnv. (@muglaedutr) July 18, 2024
Haberin devamı 👇https://t.co/zBA3bVspdB pic.twitter.com/1Tz6gPR8jf
DEPO ZİNCİRİ PROJESİ NEDİR?
’DepoZinciri: Blok Zincir Tabanlı Doğal Afet ve Depo Yönetim Sistemi’ projesi, doğal afetlerde kaynak yönetimi sorununa etkili bir çözüm olmayı hedefliyor. Proje, bütünleşik afet yönetimi esas alarak afet öncesi, afet sırası ve afet sonrasını kapsayan bir sistem sunuyor. Afet öncesinde istatistiksel veriler kullanılarak her bölgenin analizi yapılıp önceden hazırlık yapılırken, afet sırasında afetzedeler ve yardımseverler arasında iletişimi sağlıyor.
Bu süreçte kişisel verilerin korunmasına (KVKK) dikkat edilerek veriler yönetiliyor. Afet sonrasında ise etkili bir kaynak yönetimi sunuluyor. Proje, blok zincir tabanlı ve merkeziyetsiz bir yapıdadır. Akıllı sözleşmelerle süreçler otonomlaştırılıyor ve yapılan her işlem şeffaf ve halka açık bir şekilde yürütülüyor.
Kaynak: https://www.mu.edu.tr/