DÜĞÜNE GİDEN AİLENİN OTOMOBİLİ SU TANKERİNE ÇARPTI: 1'İ BEBEK, 3 ÖLÜ DÜĞÜNE GİDEN AİLENİN OTOMOBİLİ SU TANKERİNE ÇARPTI: 1'İ BEBEK, 3 ÖLÜ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, milyonlarca kullanıcısı olan Instagram’ın tekrar erişime açılacağı sinyalini verdi.

Türkiye’de 58 milyon kullanıcısı bulunan Instagram, 2 Ağustos'ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından "katalog suçlara uyumsuzluk" gerekçesiyle erişime kapatılmıştı.

Bakan Uraloğlu, Instagram yetkilileriyle yürütülen görüşmelerin ardından kısıtlamanın kaldırılmasına yaklaşıldığını duyurdu. Şu anda, bakan sosyal medya üzerinden bu konudaki detayları açıklamaya devam ediyor.

21:30'DA ENGEL KALKIYOR!

“Sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uyum göstermelerini her zaman talep ettik. Instagram yetkilileriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde, özellikle katalog suçlar kapsamında sunduğumuz taleplerin karşılanacağı ve kullanıcı sansürü konusunda ortak bir çalışma yapılacağı yönünde söz aldık. Bu gelişmeler doğrultusunda, Instagram’a yönelik erişim engelini saat 21.30 itibarıyla kaldırma kararı aldık. Bu süreçte gösterdikleri işbirliği için Instagram yetkililerine teşekkür ederiz.”