Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu, mevcut belediye başkanı Fevzi Topuz'un yeni bir Kent Konseyi kurma çalışmaları karşısında protesto amacıyla görevden ayrıldıklarını duyurdu. Milas Kent Konseyi Yürütme Kurulu açıklama yaparak tepkilerini gösterdi.

PROTESTO YAPMAK İÇİN GÖREVLERİNDEN AYRILDILAR

Milas’ta feci trafik kazası: Takla atarak karşı şeride geçti Milas’ta feci trafik kazası: Takla atarak karşı şeride geçti

Yürütme Kurulu, Topuz'un seçilmesinin ardından yapılan nezaket ziyaretinde, konsey çalışmalarının daha sağlıklı yürütülmesi amacıyla bir toplantı yapma kararı alındığını ancak zaman içinde başkanın yeni bir konsey kurma çalışmalarına giriştiğini öğrendiklerini ifade etti. Özel kalem müdürü aracılığıyla, Kent Konseyi Genel Kurulu’nun oluşturulması için üye bildirilmesine yönelik bir yazı çıkarıldığını belirten açıklamada, mevcut konseyin yasal olarak geçerliliğini yitirdiği algısının yaratıldığını vurgulandı.

TOPUZ'UN YENİ KONSEY KURDUĞU İDDİA EDİLDİ

Konsey başkanı Dr. Çağlayan Üçpınar’ın, belediye başkanının mevcut konseyin seçime götürülmesi için gerekli hazırlıkları yapma talimatı verdiğini ve bu yazının ilgili kurumlara gönderildiğini öğrendiklerini belirten açıklama, mevcut konseyin görev süresinin bitmesine sadece 4-5 ay kaldığını vurguladı. Açıklamada, mevcut konseyin demokratik ve barışçıl bir şekilde düzenleme fırsatına sahipken, bu süreçte mevcut yürütmenin yok sayılmasının, önceki belediye yönetiminin uygulamalarının devamı olduğu ifade edildi.

"MEVCUT YÜRÜTME YOK SAYILDI"

Yürütme Kurulu, belediyelerin kent konseylerinin etkili ve verimli yürütülmesine destek sağlamakla yükümlü olduğunu, ancak bu yükümlülüğün göz ardı edildiğini anlattı.  Bu anlayışın, kent konseyinin etkisiz ve sadece belediye başkanına bağımlı bir yapıya dönüşmesine yol açtığını ifade eden açıklamada, bu tavrı protesto ederek görevden çekilme kararı aldıkları belirtildi. Milas halkı ve Kent Konseyi Genel Kurul paydaşlarına süreci yakından takip etmeye ve kent konseyine sahip çıkma çağrısı yapıldı.