Milas'a bağlı Sekköy Mahallesi'nde dün çıkan orman yangını, yoğun çabalar sonucu bu sabaha karşı kontrol altına alındı. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, orman işçileri ve Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali'ne bağlı yangın söndürme ekipleri, havadan ve karadan yaptıkları müdahalelerle yangını durdurmayı başardı.

Yangın sırasında zeytinlikler kül oldu. Sekköy Mahallesi sakini Ayşen Solmaz, yangında dedesinden kalma 70 yıllık zeytin ağaçlarının yandığını belirtti. Büyük üzüntü yaşayan Solmaz, “Zeytinliklerim yok oldu, yüzlerine nasıl bakacağız, kapkara oldu. Sadece ineklerim kaldı, çok üzgünüm. Annem tansiyon hastası, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı” dedi.

KÖYLÜLERİN ZARARI KARŞILANSIN

Yangının en çok etkilediği bölgelerden biri olan Çakıralan Mahallesi'nde, mahalle sakinleri büyük bir endişe yaşadı. Mahalle Muhtarı Zafer Gökçe, yangının rüzgarla birlikte mahallelerine doğru ilerlediğini ve insanların yanı sıra hayvanların da büyük tehlike altında kaldığını belirtti.

Gökçe, "Bütün mahallemizi boşalttık. Ekiplerimiz, Yeniköy-Kemerköy termik santrale bağlı yangın söndürme ekipleriyle birlikte canla başla mücadele etti. Çok sayıda zeytin ağacımız yandı, inşallah zararlarımız karşılanır" diye konuştu.

Milas Yangın2

Yangın söndürme çalışmalarında dronlarla havadan yapılan görüntüleme, yangının verdiği zararın boyutlarını gözler önüne serdi.

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Mahallelerde birçok evin yangından zarar görmemesi için yoğun çaba sarf edilirken, ekiplerin hızlı müdahalesi sayesinde can kaybı yaşanmadı.

Yangın sonrası hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı, yangının ardından yaralarını sarmaya çalışırken, yetkililer zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesi için gerekli çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Yangının çıkış nedeni kesin olarak belirlenmeye çalışılırken, benzer olayların yaşanmaması için bölgedeki denetimlerin sıklaşması sıklaştırılması bekleniyor.

Milas Yangın3

AHMET ARAS: YARALARI SARACAĞIZ

Gece yarısı yangın bölgesinde bulunan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, yangından dolayı zarar gören vatandaşların yanında olduklarını söyledi.

Başkan Aras, “Sekköy’de başlayan yangın rüzgarın etkisi ile Çakıralan Mahallemize sıçradı. Ormanlık alandan, zeytinlik alanda tüm mahalleye doğru kaydı. Hem Sekköy’de, hem Çakıralan’da can kaybı olmasın diye arkadaşlarımız gayret ediyorlar. Yaraları saracağız. Vatandaşlarımızın yanındayız her zaman. Zeytinliklerini kaybeden, tarım alanlarını kaybeden, zarar gören her vatandaşımızın yanında Büyükşehir Belediyesi her zaman yer alacaktır” dedi.

MİLAS'TAKİ ORMANLIK ALANLARIN İŞGALİ BÜYÜYOR! MİLAS'TAKİ ORMANLIK ALANLARIN İŞGALİ BÜYÜYOR!

Haber Merkezi / İHA

MİLAS'TAKİ YANGINDA SON DURUM; ÇAKIRALAN BOŞALTILDI, ALEVLER SABAHA KARŞI KONTROL ALTINA ALINDI MİLAS'TAKİ YANGINDA SON DURUM; ÇAKIRALAN BOŞALTILDI, ALEVLER SABAHA KARŞI KONTROL ALTINA ALINDI