FETHİYE'DE UNUTULMAYA YÜZ TUTAN GELENEKSEL ÜZÜMLÜ DASTARI YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI FETHİYE'DE UNUTULMAYA YÜZ TUTAN GELENEKSEL ÜZÜMLÜ DASTARI YENİDEN GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Menteşe ilçesine bağlı Göktepe Mahallesi'nde 21 Eylül Cumartesi günü Göktepe Kültür ve Dayanışma Şenliği'nin 10'uncusu düzenlenecek. Gerçekleştirilecek olan şenlik için büyük bir heyecan duyan genç yaşlı tüm mahalle halkı, el ele vererek bu anlamlı etkinlik için hazırlıklara başladı. Mahallede bir bayram havası estiren şenlik, herkesin katkıda bulunması ile de bağları güçlendiriyor. 

Menteşeliler Bu Etkinlikte Buluşacak! Göktepe Kültür Ve Dayanışma Şenliği Başlıyor (2)

İBRAHİM ŞAHİN: BU SEVDA BAŞKA BiR SEVDA

Etkinliğe ilişkin duygu ve düşüncelerini paylaşan Göktepe Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Şahin, "Bu sevda başka bir sevda, bu heyecan başka bir heyecan. Hep beraber olunca çok daha güzel oluyor. Bu birlik ve beraberlik sayesinde aşamayacağımız hiçbir engel yoktur" ifadelerini kullanarak köy halkına teşekkürlerini sundu.

Menteşeliler Bu Etkinlikte Buluşacak! Göktepe Kültür Ve Dayanışma Şenliği Başlıyor

MUĞLALI ZURNA USTALARI SAHNE ALACAK

Göktepe'nin toplumsal dayanışmasını daha da güçlendireceğine inanılan şenlik kapsamında Muğlalı zurna ustası Mesut Külahlı ve ünlü sanatçı Tolga Çandar sahne alacak. Muğla'nın kültürel zenginliğini temsil eden isimler, Göktepe halkına unutulmaz dakikalar yaşatacak. 

ÜCRETSİZ ARAÇLAR KALDIRILACAK

Geleneksel ezgiler ve halk müziğinin şenliğin ruhunu daha da canlandıracağı etkinlik için sabah saat 09.00'dan itibaren ücretsiz ulaşım araçları kaldırılacak. Böylece, şenlik coşkusunu yaşamak isteyen herkesin katılımının sağlanması amaçlanıyor.

TÜM VATANDAŞLARI MENTEŞE'DE BULUŞTURACAK ÖRNEK ETKİNLİK

Göktepe'de gerçekleşecek söz konusu etkinliğin sadece mahalle halkını değil, çevre köylerden ve Menteşe genelinden de birçok kişiyi bir araya getirmesi bekleniyor. Bu şenlik, sadece eğlenceyi değil, aynı zamanda köy halkının büyük bir dayanışma örneği sergilediği bir etkinlik olacak. 

Genç yaşlı herkesin el birliğiyle yürüttüğü hazırlıklar ile 21 Eylül'de gerçekleşecek Göktepe şenliği, Menteşe'nin kültürel değerlerini yansıtarak birlik beraberlik ruhunu canlandıracak.

Editör: Huri Kaptan