Son zamanlarda ekonomi piyasasında yaşanan panik havası, jeopolitik tetiklenmelerle artarken kripto yatırımcıları panikle piyasadan çekilmeye ve yatırımlarını farklı alana kaydırmaya başladı. Kriptolardaki satış baskısı, Bitcoin'in haftaya %10, Ethereum'un ise %20'lik düşüşle başlamasına sebep oldu. Yani BTC ortalama olarak son 6 ayın dibini görürken, kripto paraların genelinden son 24 saatte 260 milyar dolar buhar oldu. 

Haftanın risk piyasası içerisinde panik havası devam ederken başlaması ve haftasonu da gerilimin devam etmesi sebebiyle, ABD bacağından da açıklanan veriler doğrultusunda, yatırımcının riskten kaçma arzusuyla kriptoların düşmesine sebep oldu. Özellikle BTC (Bitcoin) 'de %10luk bir düşüş görerek 6 ayın dibini fiyatlaması, hemen ardından gelen ETH (Ethereum)'un da 2021 yılından beridir gördüğü en dip noktaya ulaşmasına sebep oldu. 

BITCOIN 54 BİN 280 USD - ETHEREUM 2330 USD

RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU

Saat 7:30 itibariyle %10.6'lık düşüşle güne başlayan BTC, anlık olarak 54 Bin 280 USD'ye gerileyerek işlem görürken, ETH %20 değer kaybı ile 2330 USD'ye gerileyerek işlem görüyor.