Ekonomik anlamda yaşanan risk durumunda akla gelen ilk yatırım aracı güvenli liman olarak görünen altın. Orta uzun vadede yatırımcısını asla üzmeyen bu değerli metal son zamanlarda yaşanan büyük ortadoğu gerginliği ve ABD Merkez Bankası - FED'den gelen faiz destekleri ile iyice tırmanışa geçmiş durumda. 

İsrail - İran krizinde peş peşe gelen suikastler ve füzeler zinciri ile panik durumuna geçen piyasa, teknoloji ürünlerinden kaçıp altına sığınmaya devam ediyor. Türkiye iç piyasasında Gram/TL - 2.643 seviyesi geçilirse tırmanış devam ederek zirve noktalara dokunacaktır. 

FED'DEN DESTEK

ABD Merkez Bankası - FED tarafından faizin sabit tutulması da altın için büyük bir destek oldu. Hem faizin sabit kalması hem de ortadoğu krizinin devam ederek gün aşırı suikast haberlerinin gelmesi altın için adeta bulunmaz fırsat oldu. Parametre ve grafiklerde istikrarını koruyan ve yükselen eğri çizen altın, jeopolitik noktadaki gelişmeler ile kıymetini tekrar belli etti. 

RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU RUSLARIN CASUS BALİNASI HVALDİMİR NORVEÇ'TE ÖLÜ BULUNDU

Son faiz açıklaması esnasında Powell tarafından yapılan açıklamada Eylül - Kasım ve Aralık'da 3 defa faiz indiriminin söz konusu olduğu duyuruldu. Ardından açıklanan ve beklentinin çok altında gelen ABD Tarım Dışı İstihdam verisi de bu bilginin altını doldurarak önemli düzeyde destek vermiş oldu. 

Tüm bu gelişmelerin ışığında zayıflayan dolar, ABD tahvil faizi oranlarında da gerileme gerçekleşince altının ons fiyatındaki yükseliş ivme kazandı. Geçtiğimiz ay 2483 USD seviyesini test eden Ons altın, aynı seviyelere çok yaklaştı. Bir süredir istikrarlı çıkış gösteren altın için kademeli kâr satışları olacaktır. Bu kar satışları her zaman alım için fırsat olarak değerlendirilmektedir. Keza 2.483-2.500 dolar bandında teknik açıdan ciddi bir direnç var. Bu dirence dokunulduğu anda daha da yukarıdaki dirençleri değerlendirmekte yarar görülüyor.  Yıl sonuna kadar 2.800-3.000 dolar hedefleri yabancı yatırım bankaları raporlarında net olarak geçiyor.