Terör örgütü Hizbullah’ın Golan Tepeleri’nde düzenlediği ve 12 İsrail vatandaşının öldüğü saldırının ardından İsrail tarafından tehdit edilen Lübnan’da başkent Beyrut’ta çok şiddetli bir patlama meydana geldi.

ERDOĞAN'IN UKRAYNA'DAKİ KIRIM PLATFORMU'NA MESAJINDA BAĞIMSIZLIK VURGUSU ERDOĞAN'IN UKRAYNA'DAKİ KIRIM PLATFORMU'NA MESAJINDA BAĞIMSIZLIK VURGUSU

Beyrut’un hareketli caddelerinden birinin bulunduğu Dahiye bölgesinde birden fazla binaya yönelik gerçekleştirilen saldırıda, İsrail ordusunun Hizbullah komutanlarından birini hedef aldığı bildirildi.

PATLAMA SONRASI YÜKSELEN DUMANLAR

Beyrut'ta korku dolu anlar yaşattı. Geçtiğimiz günlerde Hizbullah’ın 12 İsrail vatandaşının ölümüne neden olan saldırısı sonrası yaşanan bu patlama, Lübnan halkında büyük paniğe sebep oldu.

Ana Cadde Üzerindeki Binalar Yıkıldı AA muhabirinin bildirdiğine göre, saldırı Dahiye’deki işlek cadde üzerindeki binalara yönelik gerçekleştirildi ve Hizbullah’ın Şura Meclisi’nin bulunduğu Huhreyk Mahallesi hedef alındı. Bombardımanın insansız hava araçlarından (İHA) fırlatılan üç füzeyle gerçekleştiği öğrenildi.

BEYRUT UÇUŞLARI İPTAL EDİLMİŞTİ

Hizbullah’ın düzenlediği roket saldırısının ardından, İsrail ile İran destekli Hizbullah arasında geniş çaplı saldırıların gerçekleşeceği endişesi artmıştı.

Bu gerilim sırasında Beyrut Havalimanı’ndaki birçok uçuş iptal edildi. THY'nin dün gece iki uçuşunu iptal etmesinin ardından, bugün de birçok uçuş iptal edildi

Kaynak: Büşra Bora