Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın açılışında sahnelenen gösteriye sert tepki göstererek açıklamalarda bulundu.

 Erdoğan, Macron'un kendisini davet ettiğini ve başlangıçta gitmeyi düşündüğünü, ancak 13 yaşındaki torununun LGBT gösterileri hakkındaki uyarısının ardından gitmekten vazgeçtiğini belirtti. "Görüntüleri gördüğümde Paris'te aslında yapılması istenen insanı hayvanlardan dahi aşağı seviyeye çekme projesi olduğunu maalesef anladım.

İlk fırsatta Sayın Papa'yı arayacağım" dedi. Erdoğan, Ankara'da partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Olimpiyat açılışındaki gösteriyi "ahlaksızlık" olarak nitelendirerek bu tür etkinliklerin insanlığa ve değerlere karşı bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

"Macron beni davet etti, ama torunum 'dede gitme' diye söyledi. Nedenini sorduğumda, LGBT gösterileri yapılacağını söyledi. Görüntüleri gösterdi, ve ben de gitmemeye karar verdim" dedi.

 "İLK FIRSATTA PAPA'YI ARAYACAĞIM"

ŞEHİT YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL AKDENİZ FIRTINASI TATBİKATI'NDAN NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER! ŞEHİT YÜZBAŞI CENGİZ TOPEL AKDENİZ FIRTINASI TATBİKATI'NDAN NEFES KESEN GÖRÜNTÜLER!

Erdoğan, "Bizim inancımıza göre insan, yaratılmışların en şereflisidir" diyerek, Paris'te yapılmak istenenin insanları aşağı seviyeye çekme projesi olduğunu vurguladı. Ayrıca, "Cinsiyetsizleştirmek, insan soyunu bozmak demektir" şeklinde konuşarak, Fransa'nın başörtülü sporcuların müsabakalara katılmasını engellemesini eleştirdi.

"Karşımızda sadece bir yönelim değil, çocuklarımızı hedef alan faşizan bir dayatma var. Aile ve insan nesline yönelik acımasız bir savaş yürütülüyor" ifadelerini kullandı.

“CİNSİYETSİZLEŞTİRMEK, İNSAN SOYUNU BOZMAK ANLAMINA GELİR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, karşı karşıya oldukları tehdidin sadece bir yönelim değil, doğrudan çocuklarımızı hedef alan faşizan bir dayatma olduğunu vurguladı. "Aile ve insan nesline yönelik çok boyutlu, acımasız bir savaş yürütülüyor," açıklamasında bulundu. Fransa'nın başörtülü sporcuların müsabakalara katılmalarını engellemesini eleştirerek, "Bu mantık nasıl bir mantık? Cinsiyetsizleştirmek, insan soyunu bozmak demektir," şeklinde konuştu.