KKTC’de kumarhane işletmecisi ve mafya lideri Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş’ın 8 Şubat 2022'de Girne'ye bağlı Çatalköy mevkîsinde eve giderken silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle başlayan yakalama ve mahkeme süreci bugün karara bağlandı. 

Veysel Sare’ye 35 yıl, Musa Çiçek’e 20 yıl, Ömer Tunç’a ise müebbet hapis cezası verildi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AZERBAYCAN'A SEÇİM MESAJI DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN AZERBAYCAN'A SEÇİM MESAJI

Girne Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Banu Soyer, Kıdemli Yargıç Mine Ozankaya ve Yargıç Temay Sağer tarafından yargılanan Ömer Tunç, Veysel Sare ve Musa Çiçek hakkındaki karar uzun soluklu duruşmaların ardından geldi. 

2 yıldır süren duruşmalar nihayetinde sanıkları heyet olarak suçlu bulup mahkûm edilen sanık Ömer Tunç’un aleyhine getirilen davalarda ömür boyu hapis cezası, sanık Veysel Sare’nin aleyhine getirilen davalardan 35 yıl ve sanık Musa Çiçek’in aleyhine getirilen davalarda 20 yıl hapis cezasına çarptırıldıkları açıklandı.

HALİL FALYALI CİNAYETİ NASIL OLMUŞTI? 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Girne iline bağlı Çatalköy bölgesinde, 8 Şubat 2022 tarihinde arabasındayken silahlı saldırıya uğrayan Halil Falyalı, ağır yaralı olarak Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Oradan Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesine nakledilen Falyalı kurtarılamamış, şoförü Murat Demirtaş ise olay yerinde yaşamını yitirmişti. 

14 Şubat 2022 tarihinde oluşturulan özel ekiplerle yapılan civar ve olay yeri aramalarında olay yerinin yaklaşık bir kilometre batısındaki dere yatağına atılmış olay esnasında kullanıldığı balistik raporlarında kanıtlanan iki kalaşnikof, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi ile 9 mm çapında tabanca, tabancaya ait şarjör ve 13 mermi bulunmuştu. 

Olayın Kıbrıs ayağında Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yakalanırken, Türkiye’de ise 9, 12 ve 13 Şubat'ta düzenlenen operasyonlarda yakalanan Mustafa Söylemez'in de aralarında bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alınmıştı. 

Veysel Sare, Musa Çiçek ve Ömer Tunç yargılanmak üzere 4 Mart 2022 tarihinde cezaevine gönderilmişti.  
Omer Tunc Veysel Sare Ve Musa Cicek

Türkiye’de tutuklu olan sanıkların kararı 19 Ocak 2024 tarihindeki mahkemenin ardından açıklanmıştı.  İstanbul 36. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık Mustafa Söylemez'i, 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet, diğer sanıklar Abdurrahim Çelik, Cengiz Şener ve Ender Yıldız'ı ise 'tasarlayarak öldürmeye yardım' suçundan 12 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25'şer yıl hapisle cezalandırmıştı.

Mehmet Faysal Söylemez’in “Tasarlayarak iki kez adam öldürme” ve “Suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme” suçlarından, Söylemez tarafından işlendiğinin kesin kanıtı olmaması nedeniyle beraat kararı vererek tahliyesini onaylamıştı.