Spor Haberleri

BUSE NAZ ÇAKIROĞLU'NUN PARİS 2024'TE ALTIN GÜNÜ

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya maçına çıkıyor. 50 kilodaki boksörümüz TSİ 22.47’de başlayacak mücadelede Çinli Yu Wu ile karşılaşacak.

Abone Ol

Tokyo 2020'de gümüş madalya kazanarak adından söz ettiren milli boksör Buse Naz Çakıroğlu Paris 2024'te de final görmeyi başardı.

28 yaşındaki sporcumuz, bu kez altın madalyaya ulaşmak istiyor. 2024 Paris Olimpiyat Oyunları’nda kadınlar 50 kiloda mücadele eden Buse Naz, bugün altın madalya için Çinli sporcu Yu Wu ile karşılaşacak.

Roland-Garros’ta TSİ 22.47’de başlayacak maç TRT Spor’dan naklen yayınlanacak.

Çakıroğlu, bu kez şampiyon olacağına yürekten inandığını belirterek, “Burada istediğimiz tek şey Tokyo’dan sonra tekrar final oynamaktı. Bundan 8 ay önce Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi bize yarı final ve finalin Roland-Garros’ta olduğunu söyleyince, Nazım Yiğit hocaya ben, ‘Orada dövüşmeden dönmem’ demiştim. Çok şükür Roland-Garros’ta yarı final oynadım, inşallah finalde altın madalyayı alarak eve döneceğim” dedi.

HATİCE AKBAŞ GÜMÜŞ MADALYA KAZANDI

Paris 2024'te Busenaz Sürmeneli'nin hayal kırıklığı yaşamasının ardından kadınlar boksta ilk madalya Hatice Akbaş'tan geldi. 54 kiloda ringe çıkan Fenerbahçeli milli boksör, dün akşam Çinli Yuan Chang'a mağlup olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Hatice Akbaş’ın kazandığı bu madalyanın ardından Türkiye’nin Paris 2024'te toplam madalya sayısı 2 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 5’e yükseldi.