Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi maçlarının yayın haklarını elinde bulunduran TRT 1, karşılaşmalardan bazılarını şifresiz ekranlara getiriyor. UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçlarını da içerisinde bulunduran karşılaşmaları 3 yıl süresince yayınlayacak olan TRT 1 bu futbol serüvenini evlere ücretsiz olarak taşıyor.

Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları ekranlara gelecek olan UEFA maçlarını şifresiz olarak yayınlayacak TRT 1’i kendi televizyonlarında açanlar ‘Şifreli’ uyarısı ile karşı karşıya kalabiliyor. Uluslararası futbol organizasyonları konusunda UEFA’dan gelen talimat konusunda bazı karşılaşmalar şifreli olarak yayınlanabiliyor.

TRT 1 NEDEN ŞİFRELİ YAYINA GİRİYOR?

UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi, UEFA Konferans Ligi ve UEFA Süper Kupa maçları uluslararası futbol organizasyonları adı altında toplandığından TRT 1 bazı maçları şifreli olarak yayınlıyor. Bu bağlamda karşılaşmalara özel olarak ayrı frekans bilgilerinin girilmesi gerekiyor.

TRT 1 Şampiyonlar Ligi

TRT tarafından yapılan açıklamada, “UEFA’nın uyguladığı 'uluslararası yayın hakları sınırlılık politikası' gereği dünyadaki tüm resmi yayıncıların ülke sınırlarını aşan frekanslarını UEFA maçları esnasında şifrelemesi gerekiyor.” ifadesi yer alıyor.

RUMLARDAN IRKÇI PANKART! ERGİN ATAMAN SALONU TERK ETTİ RUMLARDAN IRKÇI PANKART! ERGİN ATAMAN SALONU TERK ETTİ

Bu sebeple de TRT 1 bu tür içerikleri yayına alırken Şampiyonlar Ligi maçları esnasında sadece Türkiye sınırları içerisinde izlenmesini sağlamak için şifreleme yöntemi kullanabiliyor.

Editör: Gürel Murat