New York Times (NYT) gazetesi, İran ve destekçilerinin, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye yapılan suikastın intikamını almak için İsrail'e saldırı düzenleme tehditlerine karşılık olarak ABD'nin Orta Doğu'ya ilave savaş uçakları göndermeye hazırlandığını bildirdi.

UKRAYNA PARLAMENTOSUNDA PEŞ PEŞE İSTİFA! DIŞİŞLERİ BAKANI DA SUNDU... UKRAYNA PARLAMENTOSUNDA PEŞ PEŞE İSTİFA! DIŞİŞLERİ BAKANI DA SUNDU...

Gazeteye konuşan bir askeri yetkili, Orta Doğu'daki Amerikan güçlerinin, bölgede savaş hazırlığını artırarak ve ABD askerleri ile müttefiklerini İran ve İran destekli milis gruplarından gelebilecek tehditlere karşı korumak için gerekli önlemleri aldığını belirtti. Yetkili, İsrail’i savunmaya yardımcı olmak için hangi tür ve sayıda savaş uçağının gönderilmesi gerektiği konusunda çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ayrıca, Orta Doğu'ya "mümkün olan en hızlı şekilde" ek savaş uçakları gönderme hazırlıkları yapılırken, ABD Savunma Bakanı Lloyd J. Austin de dahil olmak üzere üst düzey yetkililerden bu sevkiyat için nihai onayın beklendiği kaydedildi.