Klimanın çarpması sonucu nefes darlığı ve göğüs ağrısı çektiğini düşünen İstanbul sakini 23 yaşındaki Mehmet Göçer, hastanede sıra beklerken aniden yere yığıldı. Kalp krizi geçirdiği ortay çıkan genç adam, kısa sürede doktorlar tarafından yapılan müdehaleler sonucu hayata döndü. Müdehale sırasında 30 dakika boyunca kalbi duran Mustafa Göçer, entübe edildi. Beyin ödemi, kalp ve böbrek yetmezliği yaşayan Göçer, doktorların çabaları sonucu hayata döndü.

Bilinci kapalı şekilde başka bir hastaneye sevk edildikten sonra ilk müdehalelerin ardından 30 dakika boyunca çalışmayan kalbi sebebiyle çoklu organ yetmezliği ve yüksek beyin hasarı yaşayan genç adamın tedavisinde yeni bir aşamaya başlandı. 

HİPOTERMİ PROTOKOLÜ 

CEYHAN'DA KATLİAM GİBİ KAZA! İŞÇİ SERVİSİ TIRLA ÇARPIŞTI; 4 ÖLÜ, 6 YARALI CEYHAN'DA KATLİAM GİBİ KAZA! İŞÇİ SERVİSİ TIRLA ÇARPIŞTI; 4 ÖLÜ, 6 YARALI

Dünya genelinde yaygın olan ve kabul gören bir protokol olan hipotermi protokolü uygulayan doktorlar, özel bir cihazla beyne 72 saat boyunca soğutma ve kademeli ısıtma işlemi uyguladı. Tüm vücutla birlikte beynin 32-33 dereceye kadar soğutularak, kademeli olarak tekrar ısıtıldığı bildirildi. Isıtılma işleminden sonra ise hasta tekrar uyandırıldı. 

"Bu hastada bizim beklentilerimiz biraz korkutucuydu, zorlu bir sürece hazırlanmıştık” diyen Mustafa Göçer'in doktoru Işık, “Bu tedavi sonrası hastayı solunum cihazından ayırabildik. Beyin ödemi olmakla beraber bilinci 4’üncü günde açıldı. Karaciğer ve böbrek yetmezliği tablosu hızlı geriledi. Şu an için tedavi ile karaciğer, böbrek ve beyin fonksiyonları iyi. Bu rutin bir uygulama değil. Hipotermi protokolü için bu tür cihazları biz elimizde hazır bulunduruyoruz. Bekleme sürelerimiz daha kısa oluyor. Bazı merkezler uyguluyor ama rutin değil” şeklinde konuştu.