Menteşe, Milas ve Yatağan ilçelerinde aynı ismi taşıyan üç ayrı Kafaca Mahallesi'nin bulunması kafalarda karışıklığa yol açıyor. Yatağan'daki bir mahallenin asıl isminin "Kafaca Kaplancık" olmasına rağmen tabelada sadece "Kafaca" yazmasına mahalle sakinleri "Kaplan" kelimesini eklemek için ilginç bir çözüm yoluna gitti. Mahalleli, tabelaya "Kaplancık" yazısı yazdıramayınca çözümü mahallenin giriş ve çıkışındaki tabelalara "Kaplan" maketi koymakta buldu.

Yatağanlilardan Kafalari Kariştiran Kafaca'ya İlgi̇nç Çözüm (1)

"KAFACA, BU DA KAPLAN! CUK DİYE OTURDU. AL SANA KAFACA KAPLANCIK..."

Yatağan-Çine Karayolu üzerinde bulunan "Kafaca" tabelasının altına küçük yavru bir kaplan maketi koyan mahalle sakini şu ifadeleri kullandı:

"Aslında burası Kafaca Kaplancık. Burayı Muğla Kafaca ile karıştırıyorlar. Biz de böyle bir çözüm bulmak istedik. Kafaca, bu da Kaplan. Yani hatta yavru kaplan bu. Tam da uydu yani. Küçük kaplan olduğu için Kaplancık. Cuk diye oturdu yani. Al sana Kafaca Kaplancık" 

AZERBAYCAN MUĞLA'DAKİ YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK İÇİN AMFİBİ UÇAĞI GÖNDERDİ AZERBAYCAN MUĞLA'DAKİ YANGINLA MÜCADELEYE DESTEK İÇİN AMFİBİ UÇAĞI GÖNDERDİ

Mahalle sakini gençlerin bulduğu yöntem ilgi çekerken aynı zamanda görenleri gülümsetti. 

Editör: Huri Kaptan