Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Menteşe ilçesindeki Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi içerisinde 29 Nisan 2023 tarihinde kütüphane mantığı ile çocuklarda fırsat eşitliği yaratmak, her çocuğun oyuncağa erişebilmesi için açılan Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi çocukların uğrak yeri olmaya devam ediyor.

KÜTÜPHANE MANTIĞI İLE DÖNÜŞÜMLÜ OYUNCAK ERİŞİMİ

Çocuklar buraya gruplar halinde gelerek çeşitli etkinliklere ve eğitimlere katılabilme imkanı buluyor. Merkezde kütüphane mantığı ile çocukların oyuncakları belli bir süreliğine alıp oynadıktan sonra geri getirecekleri birinci alan, birlikte eğitim ve etkinliklerin yapılacağı ikinci alan, çocuk ve ergenlere yönelik psikolojik danışmanlık ve oyun terapisi verilecek üçüncü alan, ihtiyaç sahibi çocuklara verilmek üzere oyuncak bağışlarının kabul edildiği dördüncü alan yer alıyor. Açıldığı günden bu yana Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezine 445 çocuk kayıt oldu ve 3 bin 061 oyuncak ödünç verildi.

Menteşe Oyuncak Kütüphanesi̇

OKULLARDA YILIN İLK ZİLİ, UYUM EĞİTİMİ İÇİN YARIN ÇALACAK OKULLARDA YILIN İLK ZİLİ, UYUM EĞİTİMİ İÇİN YARIN ÇALACAK

93 ATÖLYE ÇALIŞMASI VE 63 EĞİTİM VERİLDİ

Diğer yandan Oyuncak Kütüphanesi ve Eğitim Merkezi'nde Anne çocuk Atölyesi gibi farklı atölye çalışmaları ile çocukların aileleri ile birlikte verimli zaman geçirmeleri de hedefleniyor. 
Açıldığı günden bu yana bin 357 katılımcı ile 93 atölye çalışması, 733 katılımcı ile 63 eğitim gerçekleştirilen merkezde, okullar açılmadan hemen önce 1. Sınıfa başlayacak olan çocuklar için yenilikçi drama ile okula uyum atölyesi çocuklar ve aileleri için farkındalık eğitimleri verildi. 
Merkez tarafından, okulların açılması ile birlikte yenilikçi drama atölyesi anne çocuk atölye çalışmaları ve farkındalık eğitimlerinin hız kesmeden devam edeceği bildirildi.

Editör: Huri Kaptan