Irak'a bağlı Kerkük kenti yakınlarında Türkiye'ye ait Aksungur SİHA düşürüldü. Irak makamlarından olayın soruşturulacağı yönünde açıklama gelirken Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, Kerkük'te yaşanan olayla ilgili Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından açıklama yapıldığını bildirdi.

"IRAK MAKAMLARIYLA KOORDİNASYON SAĞLANMIŞTIR"

Olayın tüm ayrıntılarıyla aydınlatılması için Irak makamlarıyla koordinasyon sağlandığını belirten Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Keçeli, "Türkiye'nin terörle mücadelede kararlılığı tamdır. Türkiye, Irak topraklarında yuvalanmış terör örgütüyle mücadelesini, BM Şartı'nın 51. maddesinde yer alan meşru müdafaa ilkesi uyarınca sürdürmektedir." dedi.

ERMENİSTAN'DAN NAHÇIVAN'DAKİ AZERBAYCAN MEVZİLERİNE ATEŞ ERMENİSTAN'DAN NAHÇIVAN'DAKİ AZERBAYCAN MEVZİLERİNE ATEŞ

Keçeli, Türkiye ile Irak arasında terörle mücadele alanında giderek kuvvetlenen güçlü ve ortak bir irade bulunduğunu dile getirerek son dönemde terör örgütü PKK'nın Irak'ta "yasaklı örgüt" ilan edilmesi ve 15 Ağustos'ta Ankara'da imzalanan "Askeri, Güvenlik İşbirliği ve Terörle Mücadeleye dair Mutabakat Zaptı"nın bu yaklaşımın ürünü olduğuna değindi.

Sözcü Keçeli, "Söz konusu işbirliğinin sahada somut sonuçlar vermesi ve bu amaçla yetkili makamlar arasındaki eşgüdümün artırılması hususunda her iki ülke de kararlıdır." ifadesini kullandı.

IRAK'TAN DÜŞEN TÜRK SİHA'SI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

Irak Ortak Operasyonlarından yapılan yazılı açıklamada ise sabah saatlerinde Kerkük'te bir SİHA'nın düştüğü belirtilerek bunun Türk SİHA'sı olduğunun anlaşıldığı aktarıldı. Söz konusu açıklamada, düşme nedenlerinin ve kazanın koşullarının belirlenmesi amacıyla adli kanıt, hava savunma ve drone operatörlerinden oluşan teknik bir çalışma ekibi oluşturulduğu kaydedildi.

Editör: Huri Kaptan