Eski manken Tuğba Özay, Bafa Gölü kenarında gördüğü kilolarca çöpe isyan etmiş ve çektiği videoda "Bunu yapanlar vatan haini" demişti. Sosyal medyada gündem olan videonun ardından Milas Belediye Başkanı Fevzi Topuz harekete geçti.

SON DAKİKA MUĞLA HABERİ... BİR YANGIN DA MİLAS'TA ÇIKTI! SON DAKİKA MUĞLA HABERİ... BİR YANGIN DA MİLAS'TA ÇIKTI!

Belediye işçileri ile birlikte atıkların bulunduğu bölgeye giden CHP’li Topuz'un talimatıyla Milas Belediyesi ekipleri temizlik çalışması başlattı. Ekipler, Bafa Gölü çevresinde 5 kamyon, 1 paletli ekskavatör ve çok sayıda personelle çalışmalar gerçekleştirerek alanın güzel bir görünüme kavuşmasını sağladı.

Konu hakkında X hesabından bir paylaşım yapan Başkan Topuz, Bafa Gölü ve çevresinde gelişigüzel bir şekilde atılan moloz ve çöplerin kendisini derinden üzdüğünü belirterek “Dün ekiplerimizle birlikte alanda incelemelerde bulunduk bugün ise alanın temizlenmesi için çalışmalara başladık. Ekiplerimiz alanda detaylı bir temizlik çalışması gerçekleştirerek alanı güzel bir görünüme kavuşturdu. Çevremizin temiz tutulması hepimizin ortak sorumluluğudur" dedi.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAK

Başkan Topuz, “Milas’ın doğal güzelliklerini korumak için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Temiz bir çevre, sağlıklı bir yaşam demektir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızdan daha duyarlı ve sorumlu davranmalarını rica ediyorum, moloz ve çöpü dökenler hakkında yasal işlemleri başlatacağız. Bu kötü görüntüleri görerek sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Tuğba Özay ve tüm vatandaşlarımıza çevreye olan duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.